"Duktig hund"

Min matte tycker att jag är jätteduktig. Inte nog med att jag brukar hjälpa husse i trädgården, jag hjälpte honom i helgen när han började renovera badrummet i stugan också. Jag hjälpte honom att bära runt brädbitar och isolering. Fast det var inte alltid som han ville att jag skulle vara med. Sedan hjälper jag ofta matte. När hon plockade äpplen i trädgården och slängde i en hink, plockade jag upp dom igen. När hon dammsuger så brukar jag springa intill och heja på. När hon ska tvätta tar jag ibland en strumpa eller nåt och springer iväg och rustar den ordentligt innan hon ska stoppa den i tvättmaskinen. När hon ska plocka in disk i diskmaskiner hjälper jag till och slickar rent så att det inte sitter för mycket matrester kvar, speciellt på besticken. Ja, jag tror att dom är ganska nöjda med mig faktiskt... I lördags var jag och matte och gick en lång promenad på stranden. Denna gången var det knappast något folk så jag fick sringa lös nästan hela tiden. Det blåste mycket men jag tyckte att det var skönt att få springa lös. Jag jagade fåglar! I vattnet och upp i sandbankarna. Men när matte ropade sprang jag till henne direkt. Då fick jag jättemycket beröm och flera godisbitar. Hon var stolt! Det var jag också. Nu lär det inte bli så mycket Halmstad mer. Det finns ingen dusch och matte vill inte vara där då. OK, jag förstår. Det ser inte så roligt ut nu när hela badrummet är utplockat. Men husse ska i alla fall åka dit ibland, utan att sova över. Lyllo honom. Jag älskar stugan för där kan jag springa precis som jag vill. Nu längtar jag redan till nästa sommar då vi ska åka dit igen.

Bästa dagen i mitt liv

Jag har haft min bästa dag i mitt liv - än så länge. Jag har varit hos min kennelmatte och träffat alla mina syskon och min mamma. Ja, inte riktigt alla syskonen, för en brorsa kunde inte komma tyvärr. Jag har aldrig haft så roligt. Vi sprang runt och lekte hela tiden. Husse och matte åt korv och fikade och vi bara busade. Sedan skulle vi också gå fint i koppel och kennelmatten skulle visa hur man går om man ska gå på utställning. Hon tyckte att alla skulle anmäla sig till en utställning i Malmö. Matte sa att vi kan väl göra det, men hon trodde inte att jag skulle få nå´n placering. Hon sa att jag är lång som en korv! Jag kände mig faktiskt förnedrad!! Men hon sa sedan att jag är goast och finast i världen ändå, så det gör inget.

Mina systrar var så små och goa. Men mest busade jag nog med min brorsa Foppa, faktiskt. Ja, jag retades lite med Atle också men det är mest för att han var så lättretad och det tyckte jag var rätt kul.

Vet du vad jag såg? En av mina brorsor lyfte på benet när han kissade. Jag tror att jag ska testa det någon gång.

Vi fick också visa att vi kan gå sicksack mellan varandra - ja när matte håller i kopplet förstås - och komma när våran husse eller matte ropade. Jag gjorde det bra sa matte, fast jag hade svårt att slita mig från dom andra just när vi lekte.

När vi kom hem var jag jättetrött. Och förresten - jag har fått en ny säng att ha i stugan. Den var jätteskön!Kolla Valpträffen på YouTube!

Paradiset

Idag har jag varit i Paradiset... hund-mat-och-godis-butiken. Mmmm vilket underbart ställe. Tittade jag åt ena hållet låg där en massa godis och vände jag på huvudet fanns där massor av läckra ben. Husse och matte var såå snälla. Dom köpte en hel säck med mat till mig och jag fick ett jättesmaskigt ben när vi kom hem.

Egentligen trodde jag inte att jag skulle få något ben. För när vi skulle åka iväg och husse hade öppnat bak i bilen så att jag skulle hoppa in, såg jag en fågel som satt i vår trädgård. Då tänkte jag att den ska minsann inte sitta där, så jag satte av i en rasande fart och jagade bort den. Tyvärr hann jag inte ikapp den, när den flög över till grannen och bort över hustaken. Men då var jag ju plötsligt inne på grannens tomt, där jag aldrig har varit innan. Oj, vad det var spännande! Jag hörde att husse och matte ropade, men det var ju så mycket nytt och jag tänkte att det är bästa att jag passar på, för sen kan jag minsann inte springa in dit mer när jag har det där jättelånga kopplet på mig. Matte kom efter mig och lurade mig faktiskt med ett äpple. Jag gick på den lätte´. Så hon fångade in mig och vi gick till bilen. Suck! Nån gång ska jag ta en tur dit in igen, där var mycket nytt att lukta på. Jag vet att dom hade valpar där för ett tag sedan, men jag fick inte ens hälsa på dom då. Kanske kommer dom någon gång igen.. vem vet?


Hur ska jag veta...?

Idag har matte varit arg på mig. Och då menar jag arg, RIKTIGT arg. Hon kom hem på lunchen precis som hon brukar. Simon hade varit hemma också på förmiddagen och vi hade busat en del. När matte satt och åt så tänkte jag att jag ska springa upp på övervåningen och visa henne vad kul jag hade haft på förmiddagen när jag var själv. Jag hade haft så roligt och fått bort en hel baksida på ett fotoalbum. Hur skulle jag kunna veta att jag inte får ta sådana och leka med...? Plötsligt stod matte i dörren och skrek - VAAAD GÖÖÖÖÖR DUU? Å där stod jag stolt med en stor pappbit i munnen och skulle precis springa ner till matte och visa henne den. - LOSS!!! Jag släppte papperet i rena förskräckelsen. Sen blev matte jätteledsen. Tydligen var det en mass bilder på konfirmation och student och jag vet inte vad i det där albumet. I alla fall hade inte korten skadats så farligt, sa matte och vilket hon var glad för. Men sedan stängde hon till det rummet (TV-rummet som jag ibland i smyg, brukar krypa upp i soffan i) så nu kan jag inte gå ditin när jag är själv längre. Vi blev sams sedan. Men jag var ångerfull. Men jag visste ju inte...

Matte var sedan hemma och jobbade på eftermiddagen och sedan kom Simon igen och jag fick var med honom och Emil. Jag tycker faktiskt att det är lite tråkgit att vara ensam hemma. Det finns ju inget att göra. Tugga ben är väl rätt OK, men leka med mina leksaker alldeles själv är ju ingen hit.

På kvällen var vi i Västersjön och matte gömde trasan. Jag hittade den jättelätt. Så hittade vi lite kantareller också som vi åkte med till mormor, för ingen hos oss äter det.

Nu kan jag stå också. Ja alltså, när matte säger stå så vet jag vad jag ska göra. Jag kan snurra åt ena hållet och ibland åt andra hållet. Nu vill matte att jag ska ligga död. Tror hon jag är dum,  eller?

Vet du vad matte säger? Jo, att jag har kommit in i "slyngelåldern". Jag undrar vad hon menar med det.

 

Vadå Slyngel...?

Fest

Den här helgen har det bara varit fest... Först Malins fest på fredagen med jättemycket folk här hemma. Men å vad kul. Det var någon som brydde sig om mig hela tiden. Fast efter ett tag gick jag ut i hallen och vilade lite. Lina kom och flyttade på lite skor så att jag kunde ligga på min vanliga plats. Matte sa att jag skötte mig jättebra!

På lördagen var vi ju Halmstad. Vi var nere vid havet en sväng, men det blåste jättemycket så vi gick tillbaka igen. Vi får ju inte vara på den stranden, den som inte är hundbad vid. Så matte tyckte att det kan reta upp någon om vi skulle gå där, så det var nog mest därför vi gick upp på vägen igen.

På kvällen var det kräftskiva. Men inte för mig! Jag fick vara i stugan hela kvällen. Men husse kom och gick på toa många gånger. Fast jag behövde inte gå ut varje gång... undra varför han var så kissenödig? Vet du vad jag gjorde när dom inte var hemma? ... låg i soffan... men det är en hemlis. Jag tänkte att nu passar jag på för det får jag aldrig annars. Jag gjorde ett par försök i sängen sedan när dom kom hem, men det gick inte tyvärr. Det var lika bra att hoppa ner igen.

Idag gick vi en lång promenad. Det var riktigt jobbigt. När vi kom hem somnade jag under köksbordet till och med när matte lagade middag. Jag hade noll koll! Matte sa att jag hade noll koll senare också. Jag tog husses gympasko och hade lite roligt med. Det var inte OK! Sedan skulle vi jobba lite och jag skulle ligga kvar och göra lite sånt som matte säger till mig, men det gjorde jag inte. Till slut gav hon upp och bara skrattade och sa att idag var jag helt förvirrad. Snurrade på snacka och låg på sitt. Men det var faktiskt lite hämd för igår kväll. Hon ska inte tro att hon kan lämna mig själv hur som helst. Jag hade skött mig jättebra om jag hade fått vara med på kräftskivan också, så det så.

Inte nog med det - vid TV´n sitter dom och mumsar popcorn och annat gott utan att jag får en enda smula. Är inte det snålt så säg!

Förresten - undra hur många som läser det här? Det skulle jag bra gärna vilja veta! Det är ju aldrig någon som skriver någon kommentar, så det kanske inte är någon alls...


Tävling

Ledsen att jag inte har skrivit på länge. Men vi har haft en hel del att stå i här hemma. För det första så är vi ute i skogen och lägger spår ganska ofta, sedan ska Malin ha födelsedagskalas här hemma hos oss på fredag och det är mycket att stå i med det. Å så jobbar matte ganska mycket faktiskt. Det som är bra är att hon ibland har jobbat hemma på dagarna också, men hon sitter vid datorn ganska mycket både på kvällar och helger, även när vi är i Halmstad.

I onsdags var sista gången på min kurs. Det var lite vemodigt att säga hej då till alla. Fast några ska gå en fortsättningskurs precis som vi. Den börjar inte förrän om en månad så jag tycker att vi kan åka till klubben ibland i alla fall. Det har börjat många nya valpar på samma dag som vår kurs och det var flera som jag spanat in som verkar kul.

Jag skötte mig ganska bra i onsdags tyckte matte. Det var bara när Carina skulle visa hur man går fot och vi skulle sitta still i en ring och titta på, som jag tyckte att det var tråkigt. Jag har liksom inte tålamod att bara stå där och vänta. Men matte och jag gick en runda i stället, det tycker jag var bra.

Vi är inte riktigt sams när vi är ute och går, matte och jag. Hon går så sakta tycker jag och då vill jag dra iväg lite. Det vill inte hon, då stannar hon! Att hon aldrig kan förstå? Jag vill ju bara iväg och nosa. Men ibland backar jag in vid hennes sida och då blir hon jätteglad och jag får beröm. Johan som också är kursledare frågade om vi skulle tävla. Näe sa matte. Då sa han att han tyckte att det var synd för att det fanns potential i mig. Vad kan han ha menat med det?

Min brorsa Zonic, har varit med på en utställning och blev bästa valp i klass II. Syrran blev BIM! Det tycker jag var jätteroligt. GRATTIS till dom! Matte säger att jag inte skulle kunna sköta mig om vi skulle vara med på en utställning, men om vi är det ska jag nog visa henne att jag kan.

På lördag blir det Halmstad igen - HÄRLIGT!

RSS 2.0