Fotboll

Nu är det jättekonstigt här hemma. Folk kommer och hämtar en massa saker... folk som jag inte känner! Några kom och hämtade köksbordet, nå´n annan nå´t konstigt instrument och en tog mattes gamla kista. Undrar vad som ska hända härnäst?  Start är det väl någon som kommer och hämtar mig med :-(. Det hoppas jag verkligen inte.

Men vi har inte gjort något som har varit särskilt roligt i helgen i alla fall. OK, vi var vid Västersjön och vet du! Man kan gå på sjön! Det är jättekonstigt. Igår gick vi inte på vägen för matte sa att det var så halt, så vi gick på sjön! Det gick hur bra som helst. Men inte en enda var med oss.

Men Viggos och Eldas husse har i alla fall skickat foto på oss...


Här kommer vi i full galopp...


Kolla in sötnosen till vänster ♥ ♥ ♥

För övrigt tycker jag att det känns skönt att ha fast mark under tassarna nu. I alla fall på de flesta ställen där vi är ute och promenerar. Det är lite svårt att springa när det är is, speciellt om man ska springa efter en snabb, snygg tjej.

I vilket fall har matte lagt ut två spår för mig. Det gick jättebra. Jag visste precis vad jag skulle göra fastän det var länge sedan. Matte sa att det var bäst att hon gick med mig in i skogen och inte husse eftersom hon gick på skaren. Jag undrar vad hon menade med det... ;-) Men snart, snart har matte sagt att det är snöfritt i skogen och då ska vi lägga många långa spår igen.

Det är i alla fall tur att man kan sysselsätta sig inomhus när det är kallt och halt ute. Matte och jag brukar spela fotboll här inne. Får man det, tänker du nog då? Nja, inte riktigt fotboll kanske, men vi har en lite mindre boll, jag ställer mig i dörröppningen och matte sparkar iväg bollen. Om jag tar den så vinner jag, om jag missar så vinner hon. Ibland kör vi först till 10 och jag vinner alltid!!!


Jag laddar...


Kom igen morsan...


Jag springer tillbaka med bollen till matte...


Ibland får jag vänta på att hon ska ta den och vi börjar om...

Nu längtar jag tills jag får se vårat nya hus. Jag undrar om man kan spela fotboll där... ?

Flyttfin

Nu är jag ledsen på mig själv. Jag har glömt tacka min kennelmatte för det fina födelsedagskortet jag fick. Jag blev jätteglad och säger tusen tack!

Matte har gjort mig flyttfin! Vi duschade, ja, jag säger vi, för matte var med inne i duschen och fast hon hade lite kläder på sig blev hon nästan lika blöt som jag. Sedan klippte hon pälsen på mina tassar och sist klorna. Jag är inte särskilt road av att klippa klor, men när hon lockar med blodpudding så säger jag till mig själv "håll ut", "det blir mums efter varje tass" och då går det rätt bra.

 
I duschen!


Fin va´?

Men det roliga var att idag fick jag träffa Viggo igen. Och vet du vem som var med? Jo, hans syrra Elda. Ååå vilken tjej!!! Jag är säker på att hon blev lika kär i mig som jag i henne. Nu väntar jag bara på att hennes husse ska skicka ett foto på oss till matte. Kanske kan jag sätta upp det på väggen vid min säng i vårt nya hus...Som en fin avslutning på dagen, var vi och grattade farfar på hans födelsedag. Då kom också Nippe dit - KUL! Gissa om jag är trött nu? Det är verkligen dags att gå och knyta sig...

Fölseda´

Igår fyllde jag två år. Jag hade hoppats att jag skulle få en leverpastejtårta och sång på sängen, men där bedrog jag mig. När matte gick upp i vanlig ordning, alltså lördagsordning lite senare än vanligt, så fick jag pluttar precis som jag brukar få - varje dag! Ja, i och för sig så sjöng hon "Va ä de för da ida, va ä de för da ida, jo det är Charlies fölseda, va ä de för da ida"! Precis som om jag inte visste det. Jag vägrade äta! Nej, jag tänkte inte äta om jag inte fick något festligt på min födelsedag. Efter en stund sa matte att vi skulle åka till Västersjön och träffa Gaston. Då blev jag lite gladare. Det var så kul att träffa Gaston och vi fick springa hur vi ville. Jag låtsades att det var mitt födelsedagskalas. När vi kom hem hade husse köpt ett ännu större ben än det jag fick sist. Det var så stort att jag inte orkade bära upp det för trappan. Men mumsigt var det. Han hade också köpt en ny matskål och sa att det var en födelsedagspresent till mig. Jag låtsades att jag trodde på det. Jag vet att jag skulle ha fått en i vilket fall, för matte hade slagit sönder min, så det så.

Idag har jag lärt känna en ny kompis. Det är en flatcoat som heter Viggo. Först när jag fick se honom trodde jag att det var min gamla kärlek, Vilja. Men det var det ju inte tyvärr. Men Viggo var roligt att leka med han också. Han är lite gammal - 9 år och jag tror att han tyckte jag var ganska kul fast han kunde ju inte riktigt hänga med i mitt tempo förstås. Hoppas att jag får träffa honom fler gånger. Jag hörde att han hade en syrra också. Hoppas att hon följer med då.


Matsäck

Idag när jag skulle få kvällsmat, var maten slut i burken i köket. Jag sprang fort före matte ner i källaren och visade vägen till matkällaren där jag vet att maten finns. Då undrar jag plötsligt - var kommer min mat att vara när vi har flyttat? Jag tror inte att det finns någon matkällare i det nya huset. Kanske får maten stå ute i förrådet...

I lördags träffade jag Gaston. Han är så snäll. Honom är jag inte ett dugg rädd för. Jag tyckte jag hörde Gastons matte säga att jag skulle få vara där när husse och matte åker bort! Jag undrar vad dom menar, ska matte och husse ut och resa igen? Hhmmm vi får väl se.


Jätteben

En dag när vi hade varit ute och kom hem fick jag ett JÄTTESTORT ben av husse. Det var så stort att jag knappt kunde bära det och jag visste inte riktigt i vilken ända jag skulle börja tugga. Jag har fått många ben den sista tiden, dom är snälla min husse och matte. Men ska jag vara riktigt ärlig så tror jag att det är för att dom har lite dåligt samvete för att dom inte engagerar sig i mig tillräckligt just nu. Ja, jag är säker på att det är så. Fast å andra sidan förstår jag dom. Det är inte så roligt att vara ute när det är glashalt, då menar jag riktigt glashalt. Matte har varit på väg att dra ikull flera gånger när vi har varit ute. Det är tur att hon har mitt koppel och hålla sig i då.

Men vi har gjort lite kul här inne i stället. Nu är det precis tomt i källaren, inte hela källaren men nästan. Då har matte gömt godisar i källaren och jag har fått leta efter dom - i mörkret! Det är jättespännande. Till slut hittar jag allihop. Men det är inte lätt alltid! Husse brukar göra likadant i garaget, där är det också nästan helt tomt. Där är kul att leta godis där också.

Men nu har jag hört en annan sak, jag tror att Foppa ska flytta också. Jag fick ju inte träffa Foppa sist när vi var i Göteborg, så nu hoppas jag verkligen att det inte dröjer så länge tills vi ska åka dit så jag kan få hälsa på honom. Jag längtar sååå efter min favvisbrorsa!

Matgömma

Nu ska du få höra nå´t! Jag har kommit på min matte och husse! Dom har en hemlig matgömma här hemma. En dag var jag i köket och hjälpte matte, som jag brukar, när hon lagar mat. Hon var rätt upptagen av både spis och ugn och det var inte alltid hon stängde skåp och lådor efter sig om hon hade hämtat någon sked nå´t. Så kollade jag bara in i ett skåp och kan du tänka dig?! Där fanns en hel påse med godsaker. Illkvickt snappade jag åt mig en gammal macka eller vad det var. NEJ, skrek matte, där får du inte va´! Jag glufsade snabbt i mig mackan för jag förstod att hon tydligen ville ha sin hemliga matgömma för sig själv. Lite skamsen var jag att jag hade tagit något som jag inte fick, men jag ska i alla fall kolla där fler gånger när matte inte ser. Kanske kan man komma åt en mumsbit eller två :-)Nu blir det inte Halmstad på ett tag. Tydligen finns det inget vatten där än. Ja, vatten finns det ju i hela havet. Men matte och husse vill ju gärna ha lite vatten inne i huset också. Jag ska visa hur det såg ut på stranden när vi var där sist.

Här kommer James och jag halkandes fram. Det var till och med halt där man trodde att det var sand.James ville att jag skulle jaga honom och försöka ta pinnen. Men jag tyckte inte att det var någon idé. Jag lät honom ha den, för han är ju yngre än jag... (eller så vågade jag inte riktigt och så springer han så fort...)


RSS 2.0