Hittat Nemo :-)

Har jag berättat för dig att det var två stycken stora killar här i förra veckan? Inte! Nä, det har hänt så mycket hela tiden att det har jag nog glömt då. Jo minsann, det var två killar som hette Akilles och Herkules som var hos oss och hälsade på. Dom är sådana där Golden retriever. Men jag kan inte förstå varför dom heter Golden, för jag tycker att jag är mer goldig än vad dom var. Det finns tydligen många som förväxlar mig, alltså Tollare med Golden, men jag tycker inte att vi är alls lika. Vad tycker du?


Jag lånade till och med ut mitt goda ben...


Dom kändes lite stora ibland...


Dagen efter Belliz hade varit här, var vi vid hundbadet. Jag hade sådana förhoppningar att hon skulle vara där, för det var ju där vi skildes åt. Hon satt så fint i bilen och matte sa att hon stack ut nosen lite i burgallret, hon ville säkert till mig. Men tji fick jag, hon var inte där vi parkerade bilarna och jag rusade till vattnet, men hon var inte där heller. Men i stället träffade jag Nemo och nu har jag fått en jättebra kompis. Han var på badet nästa dag också. Egentligen tycker inte han så bra om andra killar, säger hans matte, men mig har han bara varit vresig mot en gång. Jag sa till honom att han inte behöver morska upp sig, för jag bryr mig inte det minsta om att bråka, då kan det kvitta att leka. Då lät han bli. Husse kastade min dummy och vet du vi tävlade och tävlade och första dagen vann han nästan varenda gång. Men nästa dag hade jag kommit på att jag kunde starta lite innan husse kastade iväg dummyn och det fattade inte Nemo så då hann jag ju ifatt den först. Ibland följde husse med så långt ut att vi var tvungna att simma hela vägen, då kunde jag inte tjuvstarta, då blev det tufft. Men roligt hade vi. Jag hoppas att jag träffar Nemo fler gånger.


Nemo har dummyn och jag jagar järnet...


Nu har jag ta´t den minsann...


OK, vill du ha den? Du får den...


Nu har Nemo den... Se så mallig han blev :-)


Jag har hittat Nemo, min nye vän... ;-)


Hur som helst så tyckte matte synd om mig att jag saknade Belliz så mycket, att jag fick ett jättestort, gott ben när vi kom hem.


Mmm så mumsigt...Men lite svårt att hålla i...


Hur var det nu Mascot har sagt att man ska göra... ?


Ja, just det. Stoppa in tassen inne i ringen...


Nu gick det mycket bättre...


Du tänker väl inte ta det ifrån mig, matte... ?


Deprimerad

Jag är fullständigt deprimerad! Jag känner mig så nere, så jag hjälpte inte ens matte att diska ikväll. Vet du vad? Jag har haft en sån fantastiskt underbar dag, mina syskon Z och Mascot har varit här. Dom hade också med sig Turbo och Belliz. Vi hade jättekul tillsammans. Men jag säger bara BELLIZ!!! Vilken tjej! Nu har dom åkt hem... Jag skulle ge vad som helst för att Belliz skulle fått stanna kvar här hos oss. Ja, jag skulle till och med kunna lova matte att från och med nu alltid gå fint i koppel och aldrig dra, även om jag ser en annan hund, men bara om jag skulle få ha Bellz här hos mig.

Först var vi här hemma hos oss och lekte för fullt. När våra hussar och mattar åt mat, passade vi på att vila lite under bordet. Sedan lekte vi igen. Jag lät dom faktiskt leka med grisrumpan (det är en del av den där gamla grisen som jag hade förut), men det nya var det inte någon som brydde sig om (det var tur det, för jag är inte säker på att jag vill låna ut den).


Gamla grisrumpan...

Efter ett tag åkte vi till stranden. Vi hade så roligt i vattnet, vi sprang o sprang. Mest sprang jag efter Belliz. Hon är snabb den tjejen, ska ni veta. När husse kastade ut en pinne så var hon först på den. Humör har hon också, hon sa bestämt ifrån om hon tyckte att vi andra inte gjorde som hon ville. Men jag tycker om tjejer som har lite tåga i sig. Visst det är klart att jag tänkte lite på Wilda där hemma. Men jag vet ju faktiskt inte om hon tycker om mig. Jag har ju inte fått träffa henne så på riktigt, bara på kursen. Men när det gäller Belliz så tror jag att hon tycker lite om mig med. I början väste hon till lite, men när vi hade varit tillsammans i vattnet sa hon ingenting. Jag är faktiskt säker på att hon gillar mig.

Matte sa hon har full förståelse för att jag blir kär i Belliz för hon är så ofantligt söt och go. Men felet är att hon är min moster. Vad det nu skulle ha med saken att göra? Men matte säger att man inte kan bli kär i sin moster, det är inte OK. Men för mig spelar det absolut ingen roll. Gränsen går vid syrran! Hade inte Z varit min syster hade jag nog blivit förälskad i henne med. Jag äääälskar tjejer ;-).

Men nu ligger jag här och trånar... jag hoppas att jag snart får träffa henne igen.


Får jag lov att presentera Turbo, Mascot, Belliz och Z.


Z och Belliz


Har ni sett vilken skönhet...?


Vi alla...


Ett till...


Så deppig att jag inte ens tänker vrida på huvudet när matte tar kort...


Förresten, matte och husse säger att jag ska hälsa till Mascots husse och matte och tacka för dom mycket goda potatisarna. Jag kan inte hålla med för jag fick minsann inte smaka...


Vem bestämmer - egentligen?

Kära nån, jag hade fått uppfattningen om att när det är semester så ska man vila och bara ta det lugnt... men här är det inte en lugn stund. Jo, det är det faktiskt. Husse och matte skulle åka och handla idag och då fick jag stanna hemma. Det är inte bra att hundar sitter i bilen när det är så varmt, sa matte. Då fick jag mig en rejäl tupplur. Det var skönt, för vi hade gått våran vanliga morgonrunda innan och jag kände mig ganska nöjd. Idag hade det faktiskt regnat på morgonen precis innan vi gick iväg. Det var riktigt gott ute faktiskt. Det luktade på ett annat sätt... man kunde riktigt känna vilka hundar som hade gått samma runda som vi innan oss. Men idag träffade vi inte Nikita. Nikita är en Tollare precis som jag, fast hon är 10 år. En knubbig gammal dam, säger hennes matte. Men Gud så söt hon är! Och hon är jättemysig, vi brukar pussas lite grann när vi träffas. Jag tycker inte att det gör något att hon är lite gammal och mullig, hon är så söt ändå.

Sedan har jag träffat James idag igen. Jag tycker att det har gått alldeles för lång tid sedan vi sågs sist, men både dom och vi har väl haft fullt upp förstås. Men det var jätteroligt att träffas igen i alla fall. Han var lika kaxig som sist, rusade ut i vattnet och ryckte tag i dummyn före mig. Jag lät honom hållas så klart. Men en gång tänkte jag nä nu jäklar, så jag röt till åt honom och slet tag i dummyn mitt framför nosen på honom och simmade in till stranden. Så snopen han blev... slokörad simmade han bredvid mig och tittade bedjande på sin matte och husse. Men både dom och min matte och husse hejade på och berömde mig för att jag tuffade till mig lite. Sedan behövde jag inte visa mer vem som egentligen bestämmer... jag lät honom hämta dummyn varenda gång. Faktisk sprang vi och hade roligt på stranden också. Nästa gång tror jag att jag ska fråga matte om dom inte kan komma hem till oss i stället. Då kanske jag kan låna ut min gris till honom. Men bara en liten stund. Den är jag sååå rädd om! Tror han att han ska få ta den från mig... ska jag nog visa honom ett och annat, då ska han få på moppo, minsann!


This is me

Usch, idag har det varit en tung dag... jag har varit så trött. Jag tror att det är så det känns när man är bakfull. Jag var ju igång hela dagen igår, alltså full(t) upp. Hur kul som helst naturligtvis, men jag var nästan död igår kväll. Det var precis att jag orkade ta en slurk vatten, gå ut i busken och kissa och sedan lunka upp för trappan och lägga mig. Varmt var det också.

Jag var lika trött när jag vaknade idag. Husse och matte skulle gå till stranden en sväng och jag var jättesur att jag inte fick följa med. Jag skällde som bara den på matte när hon gick. Men faktum är den att när dom hade gått tyckte jag att det var rätt skönt, då fick jag koppla av och ha hela huset för mig själv. Jag sov jättegott. Men det varade inte så länge, för rätt som det var så var dom hemma igen, då skulle vi ut och åka bil. När vi kom hem och dom hade ätit och jag också förstås, då skulle vi ut på långpromenad och då menar jag lååång promenad. Jag tror inte att dom är rätt navlade alltid. Hur varmt som helst men vi skulle traska på... Genomsvetta var dom både husse och matte. Ärligt talat så tror jag att dom har lite dåligt samvete för att dom mumsar i sig så mycket mat, nötter och annat smaskigt. Det är bara nu på semestern säger matte, det får vi ta igen i höst. Men jag vet, jag...

Från det ena till det andra. Vet du vad dom Amerikanska pojkarna kallade min gris? Pigg! Nog för att matte brukar säga att jag är en pigg och glad hund, men inte vill jag jämföras med min gris inte. OK, jag lärde mig ett och annat i alla fall...

"This is me"...

Amerikafrämmat

När Amandas mamma skulle hämta henne, hade hon med sig en liten liten en... en hund alltså :-) Han var jätterolig. Vi busade som bara den fast han var så liten. Jag har aldrig träffat en sån liten tokig hund förut. Han heter Buddy. Jag hoppas att jag får träffa honom igen. 

 
Här kollar jag in vad det är för konstig liten sak... ;-)

När vi åkte hit sist så följde Nippes lillhusse med oss. Han sov en natt, sedan kom han tillbaka efter ett par dagar. Det tycker jag var kul för han är jätterolig att leka med. Jag tycker att han borde hjälpa Nippe lite mer att skriva, Nippe är ganska gammal ju, och orkar säkert inte själv.


Mattias och jag...

Min husse är faktiskt en riktig "taskmört" (men jag älskar honom ändå, men säg inte det till honom). Jag brukar ju alltid få hjälpa honom när han håller på i trädgården med att rensa plattorna, att klippa träden, you name it. Men en dag så skulle han rensa utanför staketet. Tror du att jag fick hjälpa till? Nä minsann. Jag hojtade och levde, men han sa bara att jag skulle vara tyst och stanna där jag var. Nästa gång tror jag inte att jag ska hjälpa honom när han gör något i trädgården heller. Då får han klara sig själv.


Jag är faktiskt rätt sur...

Nu ska jag snart gå och lägga mig för jag har haft en riktigt hektisk dag idag. Vi har haft Amerikafrämmat. Ja, inte vet jag vad som menas med det, men det är någon släkting till matte som inte bor här och som har rest väldigt långt för att komma hit, som var här. Hon hade med sig två pojkar som pratade konstigt. Men roliga var dom i alla fall. Dom lekte med mig nästan hela tiden. Dom fick låna min klicker och då vet jag ju precis vad som väntas om jag gör rätt saker. Men dom sa så konstigt tex sitt var sit, ligg var läjj och död var dädd. Men jag är ju inte dummare utan att jag fattade vad dom menade och fick godis. Fast ibland körde jag hela repertoaren för säkerhets skull.


Den lille var rätt rolig att brottas med...


Jag vann så klart...

Hon från Amerikas syster var också med - det var ju Gastons matte. Även Gastons husse, lillmatte och lillhusse var med. Blir man sur eller sur när inte Gaston själv fick följa med?! Men när jag tjuvlyssnat lite på vad dom pratade om så förstod jag att Gaston hade opererat sig och fick stanna hemma hos farmor och farfar. Det var bäst det sa dom för han skulle inte ha orkat leka med mig en hel dag. Då förstod jag varför han inte vad med och det tyckte jag var bra så klart. För tur var ju att han inte var med för vi avslutade dagen med att åka till hundbadet allihop. Å GUD så roligt jag hade i vattnet. Det var u tur att Gaston inte var med, för då hade han blivit jätteledsen att han inte fick bada. Jag hoppas att han kan följa med hit nästa gång så vi får leka i vattnet han och jag.


Jag hann först varenda gång...

Flytt m.m.

Fastän jag egentligen var dödstrött och inte alls hade lust att skriva ikväll, så tänkte jag att det är väl bäst att jag hör av mig så ni vet att jag lever. Det är hektiskt att ha semester, bara så ni vet. Jag tycker att det är fullt upp från morgon till kväll. Vi går långa promenader och det ska du veta är jobbigt i värmen. Men matte är snäll och låter mig gå i det långa kopplet så att jag kan snosa runt i buskara där det är lite skuggigt. Tyvärr blir det inte mycket sådana där roligheter som vi brukar göra hemma i skogen, som att söka reda på leksaker och så. Men vi gör så mycket annat skoj, framför allt att bada. Jag ÄLSKAR att bada. Förra vecka var Amanda här och då hade vi jättekul. Hon kan kasta min dummy lika långt som husse, det är inte dåligt för en liten tjej. Hon är också jättesnäll och vi hade så roligt när hon var här.


Så här mysigt har vi på stranden, Amanda och jag...

Men vet du något mer? Jag trodde att vi skulle vara här i Halmstad hela sommarn. Vad gör vi då? Jo, åker hem till Jönköping!!! Vad nu då? Mitt i semestern! Jo, matte och husse skulle hjälpa Malin att flytta! Men jag fick inte vara med. Man det gjorde inget för jag fick springa hemma i våren egna trädgård och mormor kom och sedan kom Simon och sedan kom Hanna henne har jag inte träffat på jääääättttelänte och det var så kul och träffas igen. På kvällen åkte  vi tillbaka hit, till Halmstad och det tyckte jag var bra.

Grisen

Idag har det varit en riktigt bra dag. Ja, förutom att jag fick vara själv en stund när matte skulle in till stan och shoppa. Men annars har det varit bra. Det har inte varit så varm och vi har gått flera långa promenader. Matte säger att jag är jätteduktig på att gå i koppel nu. Och utan också för den delen. Vid flera tillfällen så släpper hon bara kopplet och säger att jag ska gå intill henne. Då gör jag det hur bra som helst. (Jag vågar inget annat. För går jag iväg så ryter hon till på mig som ett lejon.)

Nu har matte och jag kommit överens om en sak - jag ska lära mig hämta tidningen åt husse. Han får inget veta. När han kommer hit så ska jag hämta tidningen och bära den hela vägen hem. Vi tränar för fullt med en gammal sportbilaga just nu. Jag går några meter, men sen blir jag lite tossig och vill busa och springer iväg med tidningen.  Matte säger att det är lugnt, jag lär mig till slut. Huvudsaken är ju att jag kan visa husse när han kommer hit. Men säg inget, det ska bli en överraskning.

Jag älskar verkligen min matte. Jag är med henne överallt, när hon är i badrummet, när hon bäddar, när hon solar lägger jag leksaker och ben i hennes knä, när hon diskar hjälper jag till, lagar mat... ja, jag är med henne hela tiden och det känns så skönt att jag får det. Ibland säger hon till mig, typ "kan du inte flytta på dig lite" om jag ska visa vägen till vattenslängen eller nåt. Men jag är säker på att hon tycker det är jättebra att jag hjälper till och att jag är med henne hela tiden. Det känns liksom ännu viktigare nu när det bara är hon och jag.

Jag berättade ju om grisen. Du undrar säkert vem det är. Jo, det är en rolig leksak som jag fick när vi var i min favvobutik förra veckan. Matte har sagt att denna grisen måste jag vara rädd om och inte bita sönder. Det gör jag inte heller...James

Nu är det då äntligen semester. Första dagen, vilken tråkig dag, tänkte jag först... På morgonen gick matte och jag en lång promenad innan hon ens hade ätit frukost, det var trevligt. Tur var det också att vi gick så tidigt för sen blev det jättevarmt. Hur som helst, när matte hade ätit frukost och duschat så ville hon bara sitta i trädgården hela tiden, trots att det var mulet och ingen sol. Hon läste och läste och läste. Jag försökte busa med henne lite och ville att hon skulle leka med mig och min nya gris, men inte då. Hon var hur tråkig som helst. Och jag som trodde att vi skulle ha det mysigt tillsammans nu när det bara är hon och jag här i Halmstad (husse är ju hemma och jobbar).

Men fram på eftermiddagen, då fick hon ett ryck och sa att nu ska vi åka och handla och sedan ska vi träffa James. Jaha, det var ju kul, vem nu James är? Men det fick jag veta sedan. Det är ju en släkting till mig. Hans pappa är min morfar(!), så är det.

När vi hade varit på stranden en stund och jag hade badat lite så kom dom. Jag blev jätteglad när jag fick se att det kom en likadan hund som jag är och att jag skulle få leka med också, det hade redan gått förbi ett par andra hundar, men dom fick jag inte springa till. Men så kom ju James. Men, alltså... vilken liten kaxig sak han var! Han är ju mycket yngre än jag (några månader i alla fall) men han trodde att han kunde sätta mig på plats. Äsch, jag tänkte att han får hållas. Jag lät honom ta leksaken i vattnet och även bollen på strand - man är väl en gentleman ;-), man ska vara snäll mot dom som är mindre. Vi hade i alla fall jätteroligt. Det bästa var när vi sprang på stranden, då sprang vi ikapp och ingen av oss vann. Det var det bästa! James lillmatte var jättesnäll. Hon hade med sig godsaker och så frågade hon om jag kunde ligga död. Den kan jag ju och då fick jag sånt jättegott som jag aldrig får hemma. Jag ska säga till matte att sånt vill jag ha, jag tror det hette skinka. 

När vi kom hem duschade matte mig, borstade mig och klippte klor och lite päls också. Hon säger att jag är jätteduktig på det nu. Men jag tycker faktiskt inte att det är så märkvärdigt. Sen var det som om jag kom in i andra andningen - jag kände att jag hade så mycket spring i benen. Matte fick kasta boll och jag busade runt som bara den. Men sen blev jag trött, jättetrött.

Det blev i alla fall en jättebra första semesterdag tillsammans med matte. Men lite saknar jag husse i alla fall.

Pizza

Jag tror faktiskt att det är en och annan som tycker att det är lite kul att jag skriver här… för  jag märker (matte hjälper mig att kolla) att det är fler som besöker min blogg när jag är igång och bloggar lite mer dag för dag, än när det blir lite uppehåll. Matte har sagt till mig att vill man ha läsare så måste man hålla i. Men jag behöver ju lite hjälp av henne och ibland hinner hon inte eller om hon inte vill, jag vet inte, men då blir det ju inte mycket till blogg. Det jag tycker är kul är när någon skriver något tillbaka till mig, men det är inte så ofta någon gör det. Hallå, var är ni mins syskon? Ni kanske har semester nu också, för det har matte. Semester menas att man inte ska jobba och vara i Halmstad hela dagarna i flera veckor. Kul, tycker jag för jag älskar Halmstad.

Nu måste jag också försvara min matte lite. Hon är inte riktigt så snål som jag sa sist. Igår skulle vi fira att semestern snart skulle börja och att Simon skulle flyga någonstans. Inte vet jag vart, men han skulle åka långt bort i alla fall. Nåja, då firade vi med pizza för det är det bästa som Simon vet. Och vet du var? Jag fick en bit! Kan du tänka dig! Min matte kompenserade att jag inte fick någon ostmacka kvällen innan med en pizzakant. Jag var överlycklig. Nu älskar jag min matte igen.


RSS 2.0