Morbror och halvbror

Hej hej! Nu har ni mig här igen... Du ska veta att min matte är en torrboll! Hon har inte haft tid för mig det minsta på sista tiden. Hon jobbar och pluggar och pluggar och jobbar... sedan är hon ute och reser också, förra helgen var hon i ett annat land. Inte långt, jag tror det heter Danmark, men jag fick i alla fall inte följa med. Nippes husse och matte var också där, men Nippe fick inte heller följa med. Men matte har lovat att jag ska få något som heter pass, så att jag också kan följa med dit. Det behöver jag inte säger jag, jag kan följa med ändå.

OK, jag ska inte döma ut matte och husse helt och hållet, för vi har faktiskt varit ute vid Västersjön nästan varje kväll. Någon gång har också Gaston varit med. Gaston har fått operera sig lite, då fick han inte springa, men nu är han pigg och kan följa med ut och busa igen. Det tycker jag är jättebra, för Gaston är min bästa vän.

Men nu ska jag berätta att jag har blivit morbror. Min söta syster Z har fått fem små pojkar och en flicka. Vi har varit och hälsat på dom. Så SÖTA dom va´. Men jag fick inte gå fram till dom, bara kolla lite på håll från köket. Men min syster är nog världens bästa mamma tror jag. Jag har sagt till matte att jag skulle bli världens bästa pappa, bara jag fick chansen, men då skrattar hon bar åt mig. Vad menar hon med det?

När vi var och hälsade på valparna så tog vi med oss Yatzie! Alltså vi fick lov att ta med henne. Hon fick bo hos oss i stugan. Vem var glad då tror du? Alltså, egentligen bryr jag mig inte om att vi är "halvsyskon", jag ÄLSKAR henne! Hon är så go och hon luktar sååå gott!Jag brydde mig inte ett dugg om varken boll eller något annat, jag ville bara nosa på henne...Jag var sååå lycklig att hon var hos oss!Till och med husse tyckte att hon var jättemysig att gosa med. Ett tag blev jag lite orolig att dom skulle tycka mer om Yatzie än mig. Men matte sa att jag alltid är nummer ett! Det blev jag glad för. Fast dom sa till mig flera gånger att jag skulle låta Yatzie va, så till slut gjorde jag det. Alltså att nosa på henne hela tiden. Men jag lärde henne en del bus...Jag lärde henne att om man fjäskar tillräckligt så kan man få sitta i knät och då kan det hända att det ligger någont riktigt gott precis i lagom höjd så man kan smaka...

Sedan lärde jag henne att diska...Mmm, hon var riktigt duktig!

Fast jag var lite sur på matte när vi gick på stranden. Det var knappt en enda människa där och inga hundar heller, men Yatzie fick inte springa lös ändå. Bara en liten liten stund, när det var helt fritt från fåglar och fän. Men jag hade verkligen velat att vi skulle få springa mer. Hon är riktigt snabb och jag hade kunnat få mig en riktig utmanare. Men matte sa att hon inte var säker på att Yatzie skulle komma när hon ropade, så hon vågade inte ha henne lös mer. Fast ska jag berätta en hemlis? Hon hade blodpudding i fickan och vem kan motstå det? Då kommer man som en raket när hon ropar.

Innan vi åkte tillbaka till Jönköping åkte vi hem med Yatzie. Då var det så många hundar där att jag fick stanna i bilen. Det gör inget för jag kände mig ganska nöjd ändå. Jag hoppas att hon kommer till oss snart igen för hon är en jättemysig tjej och vi är också bästa kompisar nu.

Inte hade man ju fått sova på natten heller. Den lilla damen tyckte nog inte att det dög att ligga bredvid mig, utan ville hela tiden hoppa upp till husse och matte i sängen. Och då var det bäst för mig att hålla mig vaken och kolla om hon hade fått det, för då skulle jag minsann också hoppat upp i sängen, så det så!

Så gissa om jag var trött när vi kom hem? Jotack, det vill jag lova...

RSS 2.0