Busig

Idag var husse och matte lite busiga. Vi har varit på stranden, fast man inte får vara där med hund nu. Ända sedan vi kom hit har jag försökt få dom att följa med till stranden, men dom har hela tiden sagt att man inte får vara där... Men idag gav dom med sig i alla fall. Dom sa att det var nog inte troligt att någon skulle kommentera att vi var där eftersom det var ösregn och inte alls särskilt mysigt strandväder. Men när vi gick där var det uppehåll och jag kunde springa precis som jag ville. Jag till och med badade. Ja, inte hela jag, men ända upp till magen. Jag hittade en stor trädgren som jag ville visa för matte, men den var så tung så jag orkade inte dra upp den ur vattnet.

När vi kom hem fick jag duscha en varm och skön dusch. Matte säger att hon har aldrig haft en hund som är så duktig i duschen som jag :-)

Vilken vecka...

Vilken vecka! Den har varit jättekort. Nu är vi i Halmstad... Jag trodde att allt skulle vara som vanligt, men det har det inte riktigt varit. Matte har jobbat jättemycket, och husse med, det var ingen kurs i tisdags, Simon har inte varit hemma, tydligen har han fått något nytt jobb(?), veckan hade bara tre dagar, ja vanliga dagar alltså, sedan blev det helg och vi åkte till Halmstad. Jättebra i och för sig, men det blev inte som vanligt precis. Men det som har varit mest ovanligt och det bästa med veckan, var att mormor har kommit till mig varje dag. Vi har till och med gått långa promenader hon och jag. Hon är ju inte så van att vara ute på promenad med mig, men jag har visat henne hur man gör och vart vi ska gå. Men hon är rätt roligt, hon säger: Nu får du gå riktigt fint, för mormor orkar inte hålla emot om du drar. Då går jag fint. Jag tänker, att det är väl bäst att man är rädd om den gamla tanten annars kanske hon inte går ut med mig igen. Men en gång mötte vi en annan hund och då ville jag ju så gärna hälsa att jag drog lite i kopplet för att hon skulle hänga med mig fram. Men hon höll emot och sa NEJ, jag höll nästan på att dra ikull henne, men då stannade jag så att det inte hände en olycka. Det vill jag inte vara med om. Och matte har sagt till mig att om jag får gå ut med mormor så måste jag verkligen sköta mig.

Även att matte och husse har jobbat mycket så har vi hunnit med att gå till hagen i alla fall. En kväll var det jättemånga hundar där. Så kul jag hade! Texas var inte där då, men jag träffade honom en annan kväll. Men det var många andra där som jag aldrig har träffat förut. Deb som ckså var där, var Timbo. Jag tycker inte om honom. Han tycker tydligen inte om mig heller. Han ska alltid kaxa sig och morra på mig. Det slutade med att matte röt till åt honom och sedan var jag hos matte hela tiden ända tills han gick hem. Han är inte alltid lika tuff om vi är själva, men när det är fler hundar med, ska han alltid verka så stöddig. Nej, han kan gott stanna hemma tycker jag.

Nu är jag precis slut efter att ha hjälpt husse och matte i trädgården hela dagen...




Som vanligt igen

Äntligen är ordningen återställd. Nu har husse och matte kommit hem. Vad jag har längtat. OK, jag har haft det bra på så sätt att jag har knappt inte behövt vara ensam nånting. Men det är just det som är lite konstigt. Det har ruckat mina rutiner totalt. Först tyckte jag att det var konstigt att sova nere hos Simon. Men han tyckte nog också att det var konstigt så efter en natt tillsammans, så sov han i mitt och husse och mattes sovrum i stället. Det var mycket bättre tycker jag för där har jag ju min bästa sovplats.

Simon tycker ju om att sova på morgonen och eftersom han sov så sov jag också. Det blev lite konstigt. Jag sov ganska länge och det brukar jag ju aldrig göra. Matte och jag går upp tidigt även om hon ska jobba eller ej.

Malin och jag åkte till farmor och farfar ett par gånger också. Det var kul. Men annars har det mest blivit att jag vi har busat här hemma i trädgården. Men jag har inte varit sugen på mat i alla fall. Det är inte så roligt att äta när inte allt är som vanligt. Det såg matte när hon kom hem. Så smal du har blivit, sa hon. Men när vi hade gått runt Västersjön i går kväll och jag hade fått springa av mig och sedan duscha när vi kom hem var jag jättehungrig och åt upp hela kvällsmaten i ett enda nafs. Sedan sov jag så gott så gott när hela familjen var samlad.

Idag har vi haft kalas för husse för han har ju fyllt år när dom har varit på resa. Det var många som kom och jag hade fullt upp. Lovisa kom också och det var jättelängesedan jag träffade henne, hon hade blivit riktigt stor. Och vet du vad, hon hade fått en lillasyster också. Å gud så gott hon luktade. Hon var inte ens ett år och kunde inte gå. Men om hennes mamma eller pappa hade henne i knäet ville jag nosa och gosa med henne hela tiden. Det fick jag också. Men Lovisa var lite rädd för mig. Undra varför det. Men när hon hade fått ge mig en godis och förstod att jag tyckte om henne var hon inte rädd längre. Pricken över iet den här dagen var när Nippe kom... alltså, jag fick som sprätt i hela kroppen så glad blev jag. Vi var ute och sparkade boll en stund och sedan följde han med in. Nu är ju Nippe ingen ungdom längre så jag fick ta det varligt.

Nu ska det bli skönt att allt är som vanligt igen.

Saknad

Langtar efter husse och matte...

RSS 2.0