Lite bilder


På valpträffen i Vallberga


Come on boy!


Jag kollar TV´n


Borstar tänderna!


Sover gott!

 


Mattugg

Husse och matte har köpt en ny hallmatta! Antagligen av en anledning - jag hade bitit sönder den förra! Men jag tror inte att jag har förstått det riktigt. För jag var glad att dom hade köpt en ny och när jag var själv i eftermiddags så tyckte jag att det var lite trist så jag drog runt med den nya mattan och tuggade lite i ena hörnet. Jag tyckte att den var riktigt god att tugga på. Men Simon var den som kom hem först - han spände ögonen i mig och sa till på skarpen att så får jag inte göra. Sedan kom husse - han bara pekade på mattan. Först tänkte jag att han ville att jag skulle bita lite eller hämta mattan till honom eller nå´t. Men sedan förstod jag att han menade nog något helt annat - jag får inte bita på mattan! När matte kom hem, gjorde hon likadant - bara pekade! Jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig när dom blir så där... jag blir ju så glad när dom kommer hem å så blänger dom eller verkar ledsna eller arga. Vad är det som är skillnad på att bita i en matta eller en skohylla eller en leksak, jag bara undrar?

Husse och jag gick i alla fall en lång promenad innan matte kom hem. Sedan ville hon nog inte att jag skulle vara själv så jag fick följa med i bilen när hon skulle handla mat. Husse har åkt på hockey, vad nu det är för något? I vilket fall måste jag erkänna en sak. Jag tycker inte om att åka bil! Ärligt! Husse har gjort en jättefin bur (han har inte bytt bil), men jag tycker inte om att sitta där bak i buren alldeles själv. I mattes bil får jag sitta där framme hos henne och det är mycket bättre. När vi åkte till Halmstad gjorde jag mitt allra yttersta för att dom skulle fatta. Jag ylade så dom höjde radion för att slippa höra mig. Men inte tog dom fram mig för det. Jag gav upp och somnade till slut. Men kul är det inte!!!

Stadsvandring

Jag är precis skitslut! Ikväll har vi gått hela Klostergatan ner nästan ända till stan. Ja, jag är inte trött av att gå, men av allt annat. Det är MYCKET att titta och lukta på. Så är det ju så mörkt nu också! För att inte tala om vid den stora korsningen där alla stoppljusen är. Inte nog med att det är mycket bilar, folk och väsen - dom höll på och skulle laga vägen också! Det var en massa gubbar i sådana där illgröna kläder som bar runt en massa stolpar som dom placerade ut i gatan och så hade dom jättestora bilar, jag tror att det var grävmaskiner. Det var jättejobbigt att gå förbi allt det. Men jag klarade det bra sa husse och matte. När husse var inne i en affär satt jag och matte utanför och väntade. Först ville jag lukta lite på gräsmattan, men matte sa att jag skulle sitta fint, så det gjorde jag. Då fick jag godis! Jag fixade det jättebra på två ställen. Jag är så nöjd!

Sa jag att vi var i Halmstad i lördags. Vi sov inte över. Husse håller på och jobbar med toan så det finns inget vatten. Men vatten fanns det ute i alla fall. Matte och jag gick på stranden och det regnade hela tiden. Det var kul att springa på stranden. Nu har jag rätt bra koll på matte när vi är ute och jag får vara lös. Men en gång försvann hon faktiskt. Då blev jag lite rädd. Jag vet inte hur det var, men jag stod och luktade på något gott precis vid vattenbrynet, jag hörde att matte ropade, men jag tänkte att jag måste bara lukta klart först. Då när jag tittade upp så var hon borta! Jag blev livrädd! Jag började genast leta och strax hittade jag henne bakom en buske. Då blev jag så glad. Efter det kollade jag noga så att hon inte försvann. Det var bäst, annars kanske hon kunde gått vilse. Jag kom också till henne var gång hon ropade. Det var nog bäst så.

 

Tågstationen

Ibland undrar jag om min matte är rätt navlad...? Vet du vad hon gjorde idag? Jo, hon sa att nu ska vi ut och miljöträna! Först fick jag åka i hennes lilla bil. Det var väl rätt kul i och för sig. Jag fick sitta i framsätet och jag kände mig lite som en kung som satt fint och tittade ut. Sedan åkte vi till stationen. Ja, det är det stället dit alla tåg och bussar kommer och går och en massa människor som ska åka med. Tänk hur det är där vid 5-tiden en fredag! Jag fattade ingenting först... hur mycket folk som helst och där skulle vi in och traska! Det fanns inte på kartan att jag kunde koncentrera mig på att gå fint. Det var ju väskor och folk överallt som jag var tvungen att kolla in och nosa på. I vilket fall sa matte att jag var jätteduktig. Men jobbigt var det, det vill jag lova. En sak är jag i alla fall glad över och det var att vi inte åkte rulltrappa. Hon sa först att vi skulle göra det, men ändrade sig sen och sa att det gör vi någon gång när det inte är så mycket folk. Jag tyckte att det var skönt att komma in i bilen igen, jag var precis slut.

Igår var vi på hundkursen igen. Men nu har jag upptäckt något nytt. Lilla Doris var inte som hon brukar... hennes matte sa att hon löpte och det var väl kanske därför. Men hon luktade såååååå gott! Jag hade lite svårt att hålla mig till vad vi skulle göra utan ville helst vara och nosa där hon hade varit. Men matte sa att det gick det jättebra när vi var ute, trots att jag nosade efter Doris. Vi fick hoppa över ett hinder och det var kul. Så fick jag leka med Lejas boll för matte hade ingen boll med sig. Det som var mindre bra, var när vi gick in. Jag har ju inte riktigt tålamod och sitta där och vänta och lyssna. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Å så satt ju Doris en bit ifrån också. Å lång tid tog det. Matte var lite besviken när vi åkte hem det märkte jag. Men jag pussades lite med henne sen och då blev vi sams igen.


Bortresta

Min husse och matte har varit borta hela helgen. Det tycker jag är ganska taskigt. Det är ju på helgerna jag verkligen kan umgås med dom hela tiden. Jag har ju inte varit själv hemma så klart. Simon har ju varit hemma och hans gosiga tjej. Vi har gått på promenad och jag fick sova hos dom, i sängen! Det får jag aldrig hos husse och matte. Fast det vill jag inte heller, så det så! 

Malin och Daniel kom på söndagen. Då var vi också ute och gick. Det var kul. När husse och matte kom hem tänkte jag först vara lite sur, men det kunde jag inte. Jag blev så glad, så glad. Det blev dom också. Dom hade längtat efter mig lika mycket som jag hade längtat efter dom. Nästa dag var vi i skogen och dom hann gömma min trasa (det som dom kallar spår) innan det blev mörkt. Jag kände precis var matte hade gått och hittade trasan direkt. Då fick jag goda godisar :-)

När matte och jag var i stadsparken igår så gick jag jättefint sa hon. Hela vägen hem kunde jag gå fot. Ja, hon kallar det så när jag går precis bredvid henne. Då är hon glad minsann! Det är bra att göra henne glad för då får jag alltid något gott. Den här gången var det lite goda ostbitar :-)

Nu har jag fyllt 8 månader. Jag tycker själv att jag är ganska stor nu. En ung man, faktiskt. Matte säger att jag inte är så odräglig längre heller, utan att det börjar bli lite hyfs på mig. Jag tycker att det är hon som börjat hyfsa till sig. Nu har hon lärt sig förklara vad hon menar när hon vill att jag ska göra olika saker. Det är inte alltid jag har förstått det innan.

Älg och snöslask

Ska bara berätta att jag har varit på återbesök hos veterinären idag. Jag är inte riktigt bra i mina ögon än. Jag ska få droppar två veckor till. Jag är uppriktigt trött på det. Det är så jobbigt att ta dom där dropparna. Jag har försökt att streta emot så att matte ska låta bli, men hon ger ju sig aldrig. Jag tror att hon är mer envis än vad jag är. Nu får jag väl ge upp i alla fall. Ta strid varje morgon och kväll för lite droppar är ju ingen hit.

I morse när vi skulle gå vår morgonpromenad fick jag vara med om något spännande - det var snö! Blött och slaskigt. Är snö alltid så slaskigt? Någon har sagt att när det kommer snö så ska vi ha roligt. Men inte kan man ha roligt i den blöten. Nej, tacka vet jag när det är torrt och blåsigt, då kan man jaga löv för fullt på promenaden. Fast inte när jag går i koppel, då blir inte matte glad. Men när vi är i skogen och jag får vara lös är det kul att jaga löv. Men nu ska vi vara försiktiga när vi är ute i skogen och jag är lös. Det är älgjakt och då säger matte att jag kanske får för mig att sticka om jag ser en älg. Men jag är mest rädd att matte ska sticka, jag. Men jag har full koll på henne när vi är ute. Jag springer lite före och sedan stannar jag och kollar att hon hänger med. Det gör hon faktiskt! Fast hon går inte lika fort som jag. Inte när jag är kopplad heller för den delen...

När vi kom hem från veterinären fick jag ett jättestort ben. Mmmm så gott det var. Nu ska jag fortsätta att tugga på det.

Gaston o jag

I torsdags var vi på fortsättningskursen igen. Vet du vad jag fick vara med om? HAGEL och nästan STORM. Vilket dåligt väder det var! Jag tänkte att nu är alla mattar och hussar precis käppa, inte kan vi väl vara ute i sånt här väder. Men det kunde vi. Som tur var så slutade det regna ganska snabbt och då var det mycket lättare att jobba. För nu säger faktiskt matte att vi jobbar när vi är på hundkurs. Nu tycker jag att det är riktig kul.  Vi skulle ha uppletande av föremål. Jag gjorde som jag brukar när matte lägger spår, visade var grisen var, men det var nog inte riktigt rätt. Jag tror nästan att hon ville att jag skulle ta med mig grisen tillbaka till henne, jag ska testa det nästa gång. När vi var inne och matte och husse fikade, la jag mig ner och somnade faktiskt till lite. Jag kan koppla av även på kursen nu, fastän det är många andra hundar där. När vi gick ut igen hade det börjat regna igen och då var det inte så lätt när vi skulle gå fot. Det regnade ju rakti in i mina ögon när jag tittade upp på matte. Men hon klappade om mig och sa att jag var jätteduktig. Det var skönt att komma hem i värmen sen. Matte och husse drack varm choklad och jag fick ett gott ben.

Igår var vi ute på en lång promenad med Gaston och hans familj. Vad vi hade kul. Det tog ett tag innan jag kunde trigga igång Gaston, men efter ett tag så började han busa jättmycket med mig. Då blev jag plötsligt lite osäker hur jag skulle göra. Jag sprang runt matte när han jagade mig, men han är jättesnäll. Han bara busade. Sedan var vi hemma hon mattes moster och fikade. Ja, jag fick minsann inget. Jag kände att det luktade nybakta bullar, men inte fick varken Gason eller jag någon. Det brukar jag få hos farmor. Men det gör inget, för vi hade så mysigt ändå. Det roliga var att jag fick åka i Gastons bil både dit och hem. Det var spännande.






Ska jag vara ärlig var jag så trött när vi kom hem att jag inte orkade med nå´t! Jag intog faktiskt soffan på kontoret och faktum är att matte var så snäll så hon lät mig ligga där. Kanske kan det bli min soffa och bästa sovplats i fortsättningen, jag hoppas det.


Kalv

Nu har jag varit hos doktorn igen, eller veterinär heter det visst. Matte tyckte att jag var så kladdig och röd i ögonen. Atles (min brorsa i Norge) matte sa att det var Atle också och han hade fått blåsor under ögonlocken. Det skulle dom skrapa bort, sa hon. Det verkar inte så trevligt. Nu var det faktiskt likadant som jag hade, men vi fick lite salva eller droppar eller nåt som matte droppar i mina ögon flera gånger varje dag. Det är inte så farligt, men inte så kul. Jag hoppas att det går bort utan att man måste skrapa. I alla fall var dom jättesnälla mot mig på Smådjurskliniken. Dom sa att jag var jätteduktig å så fick jag lite godis. Inte ens matte var med när dom undersökte mig för hon tycker att det är lite otäckt. Hon är en riktig vekling...

Men nu har jag något roligt att berätta. Jag har börjat på kurs igen. Men nu är det inte valpkurs längre, utan fortsättningskurs! Vi var fem stycken från våran gamla kurs och det var jättekul att träffa dom igen. Det var också andra roliga hundar, men jag har inte lärt känna dom än. Det var så kul att komma till kursen igen att jag kunde inte riktigt hålla mig utan drog och busade lite. Ska jag vara ärlig lyssnade jag inte riktigt på vad matte sa att jag skulle göra. Jag liksom låtsades att jag inte hörde. Men när vi skulle sitta kvar och ligga då gjorde jag det jättebra. Men annars sa matte att jag var som en kalv på grönbete. Jag undrar vad en kalv är...?

Idag har vi varit i stadsparken där det finns en inhägnad som hundar kan springa lösa i. Jag hoppades på att det skulle vara lite andra hundar där, men det var inte en enda. Jag hoppas att det är det någon annan dag för det är så kul att få springa runt och leka lite.

RSS 2.0