Nercabbat

Idag har jag fått åka i mattes lilla bil för första gången. Jag fick sitta i baksätet. Jag försökte faktiskt att klättra fram till matte men det fick jag inte. Det var rätt mysigt att åka i den bilen. Man kunde sitta upp och titta ut genom fönstret. Fast jag tycker att det var synd att hon inte tog ner taket så att jag kunde fått kännahur gott det var att åka nercabbat.

I helgen var vi i Halmstad igen. Det var jätteskönt väder och vi kunde gå en lång promenad på stranden. Jag badade lite och matte sa att jag skulle passa på för det var kanske sista gången i år. Undra vad hon menade med det? Vi hade en härlig dag i alla fall. Kanske var det lite kompensation för fredagen...

Jag ska berätta en hemlis. Jag var inte så snäll mot matte på fredagen när vi kom till Halmstad. Vi skulle gå en promenad när vi hade kommit fram. När vi var nästan hemma igen så träffade husse och matte några grannar som också har stuga där. Dom stog och pratade så länge, så jag blev så trött på dom. Jag drog i kopplet och sa att nu vill jag gå hem. Men varken matte eller husse löd mig. Då skällde jag på dom och till slut bet jag faktiskt lite i matte också... jag har aldrig sett matte bli så arg! Nu går vi sa hon, sedan tog hon tag i mig och nästan slängde iväg mig. Jag blev faktiskst lite rädd vad hon skulle ta sig till. Sedan var vi osams ända till kvällen. Men kunde dom inte fatta att jag hade ju varit hemma själv nästan hela dagen, sen skulle vi åka bil i två timmar (hur kul är det?), sedan när man väl är ute och går och får nosa lite på allt mysigt, då ska man stå still och tjata med folk... Nej, det hade jag inte tålamod med. Då kunde dom väl ha gått hem med mig så jag hade fått leka lite i trädgården i stället. Vi blev i alla fall sams till slut och jag hade lite dåligt samvete. 

I morgon är det näst sista gången på min kurs. Nu har matte även anmält mig till en fortsättningskurs. Hoppas att vi kommer med i den och att alla mina andra kompisar också ska gå.


 

6 månader

Nu är jag faktiskt lite ledsen. Jag har fyllt år! 6 månader. Igår! Tror du att jag fick gå på kursen som jag brukar på onsdagar? Nä, inte en chans! Jag hade sett fram emot att träffa alla mina kompisar där och berätta att jag faktiskt hade födelsedag... OK, halvårsfödelsedag! Men jag trodde faktiskt att man grattade det. Vet du vad husse och matte skulle göra i stället? Jo, gå och springa tillsammans med tre tusen andra stollar som måste ut på en och samma gång. Det kallades för Blodomloppet! Matte sa att om jag hade varit lite äldre så kunde jag fått följa med och att jag nog får det nästa år. Men det spelar väl ingen roll, när jag hellre hade velat gå på min kurs om träffa mina kompisar än vara ute och trängas med en massa folk. Skärpning matte! Det enda som var positivt var att mormor kom och va hos mig när dom var borta.

Matte vägde mig igår också och nu väger jag 17,5 kg. Bra va? Jag blir nog stora killen när jag blir vuxen.

Idag har vi varit vid Västersjön och gått en lång promenad. Malin var också med. Fast hon åkte inte med oss i våran bil. Hon åkte i den där stora bilen utan tak. Jag skulle kunna tänka mig att åka med henne någon gång. Det är nog mysigt att sitta där när öronen fladdrar i blåsten när man kör. Våran bil är inte särskilt kul. I alla fall inte att sitta i där bak. Fast nu ser jag ut genom rutan när jag sitter upp. Fast oftast ligger jag ner i alla fall.


Myrstudie...


Jag passar på att låna en stol när dom har gått in...


Jag sitter modell...


"Vinkla huvudet lite"...


Bra va...!?


Charliehelg

Den här helgen har jag verkligen blivit ompysslad. Det började med att matte klippte klorna i lördags - OK, på framtassarna! Sedan åkte vi till brukshundsklubben i Halmstad. Där var det inte en enda, varken människa eller hund, så jag fick springa lös precis som jag ville. Matte och husse ropade och jag sprang fram och tillbaka mellan dom. Sedan var matte och gömde en av mina leksaker som jag lätt kunde leta reda på. Ska bara säga att det ÖSREGNADE hela tiden, så vi var dyngsura alla tre. Fast matte hade köpt nya skor så hon var torr om fötterna i alla fall. Det roligaste var att det fanns en agilitybana där också. Jag testade lite saker. Det var jättekul. Roligast var att klättra upp för ett brant litet hus och ner på andra sidan. Matte säger att om hon bara hade orkat så kanske hon skulle kunna träna mig i agility, men vi vänta tills jag är så stor att jag får testa, så får vi se sen.

När vi kom hem duschade matte mig och det var så skönt att stå i den varma duschen när man hade varit ute i regnet så länge. Det slutade med att hon klippte klorna på baktassarna och även klippte lite päls emellan mina trampdynor. Inte för att jag vet varför. Men matte sa att det egentligen inte behövs nu, men att jag ska vänja mig tills det kommer snö. Vad det nu är för något? Men då kan jag få stora isklumpar under tassarna om jag har lång päls sa hon. Och det var inte så konstigt med det, kändes helt OK.

Det vi har gjort idag, var mindre roligt. Matte har gett sig den på att jag ska gå fint i koppel. Jag tycker att jag gör det jättebra. Men det tycker tydligen inte hon. Vi gjorde precis som innan, gick och stannade och så vidare. Men jag fick beröm, så antagligen gjorde jag rätt. Men det är roligare att få gå runt och nosa som man vill. 

När vi kom hem till Jönköping igen åkte vi och kollade in hundbadet vid Västersjön. Eftersom vi inte har varit hemma på hela sommaren så har jag ju aldrig varit där. När vi har badat har det varit i havet förutom en gång när vi var i Axamo. Det var OK. men jag badade inte idag. Det blåste alldeles för mycket. Så tyckte matte att jag var precis nyduschad så det var onödigt att blöta ner sig igen. Utflykten slutade med att matte var och gömde kronan som jag fick av min mamma när jag var liten. Matte behövde inte visa mig alls var jag skulle gå av stigen in i skogen. Jag hittade alldeles själv! Och jag gick raka vägen på kronan. Sedan fick jag mycket godis :-)

Ska bara säga en sak till. Nu har jag börjat komma överens med det där brummande odjuret med lång snabel som matte kallar för dammsugare. Det spelar ju ingen roll hur mycket jag skäller på den så tystnar den inte. Men matte och jag klappade om den tillsammans och den bits ju inte  i alla fall. Så nu behöver jag inte vara orolig att den gör matte något när dom traskar runt i hela huset...


Jag sitter fint på trappan och väntar medan husse klipper gräs...

Spår

Förra onsdagen var vi på första valpkursen efter semestern. Det var lite spännande att träffa alla kompisarna igen. Vi fick gå ut i skogen och så la matte ut ett spår. Sa hon. Det hon gjorde var att gömma min goa gris. Det var ju ingen konst att hitta den. Både matte och husse har ju gömt saker för mig många gången. Men denna gången fick jag mycket godis och dom gjorde stor fest av att jag hade hittat grisen, precis som om det skulle vara något märkvärdigt. En annan kväll var vi i Hallbystugan och dom gömde också en leksak. Den hittade jag lika lätt, plus lite kantareller som vi åkte med till mormor sedan.

Men åter till kursen. Det roligaste var att vi alla fick springa utan koppel och busa runt ända tills våra hussar och mattar ropade att vi skulle komma. Det var riktigt kul. Men vet du, jag hittade Vincents mattes kasse och i den fanns det köttbullar... jag skyndade mig att äta så många jag kunde med hela huvudet nere i kassen och hoppades att matte inte såg mig. Jag låtsades också att jag inte hörde henne ropa på mig. Men hon såg mig och kom och tog undan påsen. Men några han jag ta i alla fall.

När vi blev släppta igen hade jag sett att husse hade gått iväg i skogen och tänkte att det är bästa att kolla vart han tog vägen så jag stack efter. Både Freja och Tass följde med. Vi sprang långt utan att jag såg husse, så det var bästa att vända. Då hörde jag matte ropa och sprang fort fram till henne. Då fick jag godis. Nästa gång var det bäst att hålla sig vid henne utan att hon ens ropade på mig.

Denna veckan när vi var på kurs, kunde jag inte sköta mig riktigt bra sa matte. Men jag hade faktiskt inte tålamod och stå och vänta medans alla skulle sitta och ligga. Det där kan ju jag. Jag hade hellre velat gå upp i skogen igen. Men jag gjorde i alla fall som matte sa när hon sa STÅ. Nu kan jag det med. Värre var det när vi skulle gå fint i koppel över hela planen. Efter ett tag när vi hade gått och stannat och vänt och gåt och stannat och vänt. Så gav tydligen matte upp. Hon gav kopplet till Carina som är kursledare och sa att hon kunde få mig billigt... Undra vad hon menade med det...??? När vi går här hemma kan jag faktiskt gå i koppel utan att dra. Ja, om det inte är något som luktar fantastiskt gott förstås. Då måste man ju fram och lukta lite. 


Hjälpsam

Å, idag har min husse gjort det igen... rensat och lagt om plattorna på tomten. Det gjorde han i Halmstad också och det är så kul. Jag tycker det är så roligt att hjälpa till. Jag kan krafsa lite i gruset, jag kan dra upp ogräs, jag kan hjälpa husse att döda alla maskrosor som han slänger i hinken, jag kan hålla koll på husses vantar så att dom inte försvinner... det finns inte nog så mycket jag kan hjälpa till med. För att inte tala om när han ska sopa upp allt grässmul och sand. Jag kan hålla i sopborsten och jag kan hjälpa till med räfsan. Det är inte alltid som husse är glad, jag förstår inte varför???


Jag kollar att han inte fuskar...


Jag kan också hjälpa till att ta bort plattorna...... och hålla koll

Syskonbus

Har nu varit i underbara Halmstad i helgen igen. Det var så mysigt att komma dit efter en vecka här hemma. Fast det var rätt kul att komma hem igen också faktiskt. Mormor och Farmor har varit med. Matte och husse trodde nog inte att jag skulle fixa att vara själv när dom gick på fest. Men det var faktiskt jag som fick ta hand om de gamle i stället. Jag försökte busa upp dom lite på kvällen, med då var dom inte med på noterna. Det blev nog lite för mycket för dom...

På semestern var vi och hälsade på min kennelmatte och min lillasyster. Tro att det var kul, eller? Va´  vi busade jag och Z, hon heter så. Hon var så go och snäll, precis som hon var innan jag flyttade från kenneln. Vi busade och sprang hela tiden. Hon är snabb! Men jag tror att jag är snabbare. Sen var jag lite gentleman och lät henne vinna, både när vi sprang och när vi brottades. Man kan ju inte lägga ner sin syster precis.  Min kennelmatte är också snäll. Hon tyckte att jag var fin. Jag hörde allt att hon gav matte lite goda råd hur man skulle plocka pälsen på öronen och klippa klor... på tal om det måste jag erkänna att jag har kapitulerat. Matte är mer envis än vad jag är. Det är ingen idé att strida med henne - hon vinner! Nu får hon klippa klorna utan att jag stretar emot. Ja, hon ska inte tro att hon ska få göra det helt utan strid. Jag gör mina försök att dra in tassen. För egentligen tycker jag inte att det varken gör ont eller är så märkvärdigt. Det är bara lite obehagligt och inte särskilt kul.

  Z och jag Puss min syster...

Mackan

Nu ska jag berätta något roligt. När vi var i stugan snodde jag en macka på köksbordet. OK, jag borde inte gjort det, men jag var så sugen så jag kunde inte låta bli. Du skulle ha sett matte!! Hon ropade och hoppade och sprang och levde som jag aldrig har sett förr. Hur dum tror hon att jag är? Inte tänkte jag väl släppa den supergoda mackan för en liten sketen valpgodis. Nej tack! Jag slukade min macka snabbt som ögat och letade sedan upp alla smulorna i gräset. Jag hade faktiskt lite dåligt samvete sedan, men matte skällde inte på mig i alla fall. Hon sa bara att jag inte får ta något utan lov. Sedan skrattade hon faktiskt lite när hon vände ryggen till, det såg jag allt.

Allt som vanligt

Nu har både matte och husse börjat och jobba och allt ska bli som vanligt igen. Med andra ord - jag får vara ensam stora delar av dagen. OK, Simon är hemma, men det är inte alltid det räkans för han går ner i sitt rum och när jag följer med så får jag inte vara i hans säng eller soffa och då får jag gå upp igen. Det är ju inte så kul att ligga på golvet i hans rum. Det är ju kallt i källaren... Matte kommer hem på middagen och då äter vi ihop i alla fall. Det är bra.

Ikväll gick vi en ganska lång promenad. Ända till mormor. Ja inte till min mormor men mattes mamma och det blir också min mormor tycker jag. Jag gosade med henne lite och bad om förlåt för att jag busade med henne igår så att jag råkade bita henne i armen. Det var inte meningen, men det blev ett litet blåmärke så det gjorde nog ont. Jag ska göra mitt bästa så att det inte händer igen. Men det är inte så lätt när det kommer någon jag tycker om blir jag så glad så jag kan inte stilla mig riktigt. Det var likadant idag när farmor och farfar kom - husses mamma och pappa alltså. Då blev jag också så glad och hoppade och så, fast jag vet att jag inte ska göra det - jag ska skärpa mig!

Måste berätta att jag träffade många roliga kompisar på semestern. En av dom var Ika. Hon är också en Tollare som jag. Vi hade så roligt i våran trädgård, vi busade och sprang tills vi var precis slut. Jag har också träffat Gaston. Det var jättekul att han kom och hälsade på. Han busar inte lika mycket men han är rolig ändå. På kvällen åkte dom och badade, men då fick jag inte följa med. Det var jag faktiskt sur för en stund. Men jag hade ju fått bada kvällen innan så det var rätt OK i alla fall.


Jag har fått Ika på fall...


Jag gosar med Matilda, Gastons lillmatte


Jag och Gaston

Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter fyra veckor i sommarstugan. Vilka härliga veckor vi har haft. Fast matte tycker att vädret kunde varit lite bättrre. Jag har jättemycket att berätta så jag får väl skriva lite varje dag.

Hur som helst så har i alla fall jag haft det helt underbart. Jag har fått gå ut och in precis som jag har velat. Där finns inga bilar och inget annat som gör att jag måste vara kopplad. Jo, när vi ska gå iväg så klart. Då har jag ju alltid koppel på mig. Husse och matte tycker att jag har blivit jätteduktig på att gå i koppel. Fast ibland vill jag dra iväg och gå lite fortare än dom, men då stannar dom och väntar till jag slutar dra. Så där kan vi hålla på rätt länge. Dom fattar visst aldrig att jag vill gå lite fortare bara. Men oftast är det jag som ger mig. Matte blir så tjurig annars :-).

Ibland blir jag så glad när vi ska gå iväg att jag vill hjälpa till och hålla i kopplet. Men det vill dom absolut inte att jag ska göra. Jag sliter och drar och har till och med morrat lite på dom för att dom ska förstå, men jag får inte hålla i kopplet i alla fall. Då står vi där som töntar och väntar och väntar och till slut så ger jag mig. Fast en gång blev husse så arg att han drog till i kopplet han med. Då rök en tand! En valptand så klart. Både han och jag blev lite snopna, men sedan lät jag bli kopplet - ett par dagar i alla fall. 

Jag är säker på vissa saker nu. Som till exempel "sitt", "ligg" och "tass" (fast vet du att jag är vänstertassad?). Jag kan också snurra runt. Men när matte säger "stå" är jag lite osäker. Hon är lite otydlig ibland... 

Vi har varit och badat många gånger i havet och det tycker jag är kul. Jag har också fått leka med många andra hundar, men det ska jag berätta mer om sen.
 

RSS 2.0