Tofflor och ost

Egentligen vet jag inte om jag vill berätta det här. Men, jag har inte riktigt legat så bra till hos min matte. Det började förra veckan när hon hade varit och köpt nya tofflor. Jättefina, mysiga med päls. Kartongen hade hon placerat i hallen för att hon skulle ta med sig den ut och slänga. Så när hon kom hem från jobbet så låg kartongen inte kvar i hallen utan var i massor av delar i hela rummet. Så snopen hon blev! Och inte var hon glad, inte. Jag försökte förklara för henne att det berodde på att jag hade råkat lägga mitt goa ben däri när hon hade gått. Och hur lätt e de´ och försöka få tag i i en stor kartong med lock och allt?! Jag fick jobba länga, ska du veta. Men matte ville nog inte lyssna, eller så förstod hon inte vad som hade hänt.Nästa dag tänkte jag att jag skulle visa henne att jag tyckte att hennes tofflor var jättefina, så jag gick och hämtade en av dom från sovrummet och la i hallen innanför ytterdörren. Men denna dagen var det husse som kom hem först (för ovanlighetens skull). Först blev han orolig att jag hade tuggat sönder mattes nya toffel, men det skulle ju inte falla mig in, men sedan såg han att den var hel och fin. Han sa att vi inte skulle berätta för matte för då skulle hon bli ledsen. För vadå? Att jag skulle visa henne vilka fina tofflor hon har köpt! Ibland förstår jag mig inte på människor...

Nåja, om nu det skulle räcka, men det gjorde det inte tyvärr. På fredagkvällen skulle husse titta på hockey och matte och jag var själva hemma och skulle ha fredagsmys. Hon fixade till något så exklusivt som två ostmackor och ett glas julmust! Hhmmm...! Sedan ställde hon det på det lilla, lilla bordet bredvid hennes goa tv-fåtölj, sedan gick hon ut i köket för att hämta ljus och tända, vi skulle ha det riktigt mysigt hon och jag. Jag var så sugen, så jag tänkte att jag kan väl börja då, så jag började på en av mackorna och mumsade snabbt i mig en ostskiva. Ååå vad jag älskar ost! Men då kom hon! Med raska kliv... VAD GÖR DU?!! Ooupss, jag glömde att jag inte fick äta från bordet. Oj, oj, oj. Du ska veta att jag mötte nog inte mattes blick en enda gång mer den kvällen. Och ingen macka fick jag heller...


Tollarträff

Vet du vad jag har gjort idag? Jo, jag har träffat ett helt gäng med Tollare! Jag trodde att matte och jag bara skulle gå en vanlig promenad i Stadsparken. Kanske skulle man få träffa någon och leka med i hagen... Men tror du att jag blev förvånad när den ena efter den andra rödingen hoppade ur sina bilar! Först tänkte jag att det är Nemo eller James eller Mascot, som jag inte har sett på länge. Men sedan märkte jag att jag inte hade träffat en enda av dessa Tollare förut. Matte hade inte heller träffat dom så vi fick hälsa och presentera oss för alla. Detta var ett gäng "Tollare i Småland" som träffas emellanåt. Vi har inte kunnat vara med förut men nu när dom skulle träffas här i vår Stadspark så kunde vi också gå dit.

Vi började gå runt hela Stadsparken och när vi kom fram till hagen var jag säker på att jag skulle få springa och leka med allihop. Men inte då! Matte frågade om någon ville att vi skulle få springa och leka, men ingen ville. Jag blev ganska sur för det var två tjejer med som jag gärna hade velat nosa på lite mer. Men vi bara fortsatte att gå och gå. När våra hussar och mattar hade fikat övade vi lite lydnad. Ja, lydnad å lydnad... matte och jag gick lite fram och tillbaka, sitt och ligg kvar och så vidare... inget märkvärdigt tycker jag. Men det är klart, jag var ju äldst i gänget med mina snart 3 år. Tänk det är bara tre månader kvar tills jag blir 3 år. Hhmmm... nåväl jag förstår att dom som var yngre var tvungna att träna lite. Matte fick till och med trösta Lukas (som var jättestressad och skrek hela tiden) husse att han säkert lugnar sig när han fyller 2 år, för det gjorde jag. Men inte var jag så gapig i alla fall. Nej, lite otålig har jag alltid varit, men jag är rätt tyst ändå.

Hundhyfs

Min matte gör inget annat än styr och ställer med mig. Hon säger gå intill! stanna! hit!... Jag får aldrig bestämma själv. Ibland hittar jag sådana jättehärliga snoozställen och vill stå lääänge och nosa, tror du jag får det? Nehe minsann, då är det  nu räcker det, kom här..

Och vet du vad hon har kommit på nu? Jag ska titta på TV så att jag lär mig lite hyfs, säger hon. Vet du vad jag ska titta på då? Jo, Mannen som talar med hundar. Han kan lära den mest bångstyriga hunden både det ena och det andra. Och då borde det gå med dig också säger hon! Tycker inte du att det är oförskämt! OK då, jag tycker att det är ett ganska roligt program, fast det behöver du ju inte berätta för matte att jag tycker. Och hon säger faktiskt att jag är världens goaste och trevligaste hund, även om jag är lite för het i koppel. Men jag kan om jag vill, så det så!

Bollar

Faktiskt är det rätt tråkigt nu. Matte tycker att det är kallt och har nog ingen större lust att tillbringa kvällarna ute i mörkret med mig. Men idag gick vi bort till hundhagen i Stadsparken. Vi brukar gå förbi där ganska ofta, men idag gick vi in. Vi väntade och väntade och väntade, men inte en enda hundkompis kom. Matte frös så vi gick hem igen.

Men härom dagen var hon hemma och jobbade hela eftermiddagen. Då åkte vi ut till Västersjön och gick en lunchpromenad. Gud så skönt det var att få springa lös som jag brukar där. Det går ju inte på kvällarna när det är så mörkt. Jag tycker att matte ska vara ledig lite oftare mitt på dagen. I alla fall nu på vintern.

Min matte vet ju att jag älskar när vi kastar boll. Ja, egentligen älskar jag bollar över huvud taget. I helgen skulle matte lägga ett spår till mig och då hade hon inte med sig trasan som vi brukar använda, utan fick gömma bollen i stället. Alltså, jag var nästan tokig så exalterad var jag över att få leta efter bollen. Och eftersom jag kände i luften att bollen var där någonstans så glömde jag att följa mattes fotspår. Det blev lite fel, men jag hittade bollen till slut, så klart :-).

Men vet du? Jag tog med mig bollen in och då la matte den i lådan i hallen och sa att jag inte får leka med bollen inne. Jag var lite sur, för jag hade gärna velat fortsätta leka, men matte skulle tvätta och göra annat tråkigt som mattar gör så jag fick hålla mig. Men hör och häpna! Jag brukar ju hjälpa matte och tvätta också ibland, men nu kände jag att det luktade så gott i skåpet där hon har tvättmedel och dom där tvättbollarna som jag inte får ta. Kan du tänka dig! Där låg det också en boll!!! Hallå, den ville ju jag ha! Nehe tack, sa matte. Den får du inte ta för den har jag när jag torkar tvätt! Ibland tror jag inte att hon är rätt navlad. Hur i herrans namn kan man torka tvätt med en tennisboll? Nästa gång skåpet är öppet tror jag att jag ska lägga beslag på den nya, fina, rena bollen.Fast det är klart, jag får nog vara lite försiktig så det inte går med den som det gick med en boll som mormor hade köpt till mig. Då blir nog inte matte glad...


Sömngångare

Jag undrar om matte råkade få med sig en av Nemos mattes råttor hem till vår stuga... det hoppas jag verkligen inte! Men något konstigt var det i alla fall. För innan vi skulle åka hem, alltså hem till Jönköping, så tömde dom ut ett av köksskåpen och la in något där som skulle ta slut på mössen sa dom. Matte hade hittat musbajs där och trodde att det kanske skulle komma fler. Dom satte också in någon konstig makapär i kontakten som skulle jaga bort möss. Konstigt! Jag hoppas verkligen inte att det var Nemos kompis. Men jag tror inte det för matte skulle ALDRIG ha ens rört vid en av dom. I så fall har den smugit sig in i hennes ficka eller nåt. Men nästa gång vi kommer till Halmstad tror jag inte att det finns några möss i vår stuga i alla fall.

Vet du att jag har gjort bort mig nu igen! Matte satt vid datorn en kväll när vi hade varit ute och gått. Jag var så trött att jag helt glömde bort att hon var hemma. Rätt var det var så hörde jag bara " NEJ men unge man...!!!" "Vad tar du dig för friheter då...?" BLIXT!!! Så vaknade jag i hennes TV-fåtölj igen. Jag har ingen aning om hur jag hamnade där. Ibland undrar jag om jag går i sömnen...


Fårhage och insjö

Vilken helg! Du kan inte ana så roligt jag har haft. Inte nog med att jag fick träffa Nemo på lördagen, nästa dag åkte vi till någon som hette Grötvik (fast någon gröt såg jag inte, däremot en massa fårbajs, men det var i och för sig rätt grötigt). Där träffade vi James och hans familj. Vi är jättebra kompisar nu James och jag, lika bra kompisar som jag och Nemo är. Det kom också en annan kille till den där fårhagen, någon slags fårhund tror jag, han var också kul. Jag ville nosa lite extra på honom eftersom jag inte kände honom riktigt och kanske busa lite, men då sprang James snabbt emellan oss och sa att det var hans bästa kompis och att jag inte skulle mucka med honom. Precis som om jag skulle göra det, jag ville ju bara att vi skulle ha lite roligt. Men efter ett tag så gick den hunden och hans husse. Så James och jag kunde leka själva.  

James visade mig vägen i fårahagen och till en liten sjö. Det var jättekonstigt att bada i den! Den var jätteliten och man kunde dricka vattnet för det var inte salt. Matte sa att jag inte skulle dricka, men det var så häftigt att jag kunde inte låta bli. James tyckte nog att jag var lite konstig, som om jag aldrig sett vatten förr. Men jag har faktiskt nästan bara badat i havet och det är ju väldigt salt.  Vi hade i alla fall riktigt kul och fick springa lösa nästan hela tiden. När våra hussar och mattar hade fikat så åkte vi hem. Det var helt OK för jag var så nöjd med den här helgen. Jag hoppas att det blir fler sådana.
Råttor och fiskar

Vilken vecka...! Matte har inte varit hemma och du kan ju bara föreställa dig hur jag har haft det då! Husse har haft fullt upp som vanligt, eller värre än vanligt kanske man kan säga. Men det är tur att farmor och farfar finns. Dom har varit sååå snälla och hämtat mig och jag har fått vara hos dom tills husse har kommit och hämtat mig på kvällen. Det är roligt att vara hos dom. Vi går långa promenade och jag får göra nästan hur jag vill hemma hos dom, till och med ligga i deras säng. Det är mer än vad jag får göra hemma det.

Men när matte kom hem igen så ska jag ärligt erkänna att jag blev så glad. Nu är ordningen återställd och allt är som vanligt. Nästan i alla fall. Hon skulle nog kompensera att hon varit borta så igår var hon ledig och tillbringade nästan hela dagen med mig. Det var så mysigt. Vi gick den långa promenaden och jag fick springa lös hela tiden. Till och med när vi gick runt sjön. Matte litar på mig nu. Men det tycker jag att hon har kunnat göra länge fast hon inte riktigt tror på det själv. I vilket fall var det hur mysigt som helst och ha en hel dag tillsammans.

När husse kom hem så blev det ännu bättre för då åkte vi till Halmstad. Det var jättelängsedan vi var där så vi alla tyckte att det var kul att komma dit igen. Det är rätt konstigt, men jag känner precis i bilen när vi är framme. Då sätter jag mig upp och kollar.... jadå, där är kinarestaurangen, då ska vi svänga och sedan parkera och så är vi framme.

Idag har vi först gått en lång promenad på stranden. Det var varmt och skönt och knappast inget folk alls så jag fick springa lös hela tiden. Jag tänkte först att jag skulle bada, sedan tvekade jag lite, men sedan sprang jag i. Fast inte så långt ut. Det var lite kallt och matte ropade att jag skulle komma in. Då gjorde jag som hon sa.

Men du, vet du vad vi gjorde sedan? Jo, vi åkte hem till Nemo. Vi gick en lååång promenad och våra hussar och mattar fikade (vi fick inget, sådan snålisar dom är) Men vi hade kul, Nemo och jag.Sedan fick jag följa med honom hem till deras hus. Vilken rolig leksak han hade. Det var som min gamla anka som jag inte vet vart den tog vägen. Matte sa att jag inte fick ha den för att jag biter sönder allt. Fräckt av henne och säga tycker jag. Nemos matte sa att jag gärna fick ha den i alla fall. Vet du? Dom hade många roliga djur hos Nemo, fiskar och råttor. En råtta hade fått namn efter Yatzie för hon var så söt, sa Nemos matte. OK ,Yatzie är söt, men jag vet inte om jag håller med om att råttan var söt, bara lite då.

Men nu längtar jag efter Yatzie i alla fall. Hon ska på utställning i morgon. Jag vet att hon när finaste tjejen vad dom än säger.

RSS 2.0