En och 1/2 vecka

Jag har kommit till världens bästa familj :-) Nu har jag varit här i en och en halv vecka och jag trivs jättebra! Visst, dom skäller på mig ibland bara för att jag biter lite i dom och på möbler och sånt, men det är OK. Ibland har matte blivit riktigt arg och då vet jag inte riktigt vad jag ska göra...

Simon är hemma hos mig hela dagarna. Han sitter för det mesta vid datorn, men det är mysigt att han finns där. Idag var jag själv hemma en stund och då blev jag ledsen. Jag vill helst att någon ska vara hemma hos mig.

Jag har fått vara i sommarstugan i Halmstad också. Det var så härligt för där fick jag springa ut och in som jag ville. Husse bara snickrade och sågade och väsnades hela tiden så jag fick knappt en blund i ögonen.

Jag har också fått gå i koppel, det var inget vidare. Kändes om om jag satt fast. Men, jag kanske vänjer mig vid det med. Förresten det var när vi var i Göteborg hos Joel.

Att åka bil tycker jag är kul. Jag har sovit mest hela tiden vid mattes fötter. Nu hörde jag att dom pratade om att jag skulle vara i buren nästa gång vi åker bil. Undra vad dom menar med det? Kan det vara den där roliga som står på trappan? Det kan bli skoj att pröva.

Jag blir lite trött på dom ibland, för precis när jag ska kissa brukar dom lyfta ut mig på gräsmattan. Men jag tror att dom menar att det är där jag ska kissa. Fast jag hinner ju inte alltid vänta på att dom ska fatta att jag behöver kissa och då kommer det en skvätt inne. Kanske kan man skälla till lite så kanske dom förstår!

Jag sover gott under mattes säng på nätterna. Ibland är husse uppe och då vaknar jag också och vill gå ut. Dom har berömt mig för att jag har klarat mig hela natten - undra vad dom menar med det?

Idag har jag träffat Gaston, en stor hund. Han var snäll och jag vågade busa lite, men bara lite med honom.

Jag har lärt mig en hel del. Jag vet att jag heter Charlie, när dom ropar kom ska jag springa till dom (fast det gör jag bara ibland). Jag får inte tugga på händer (men det är så gott), jag får inte tugga på något egentligen utan alla leksaker jag har, fast det är svårt att veta vad som är leksak och inte. Jag får inte äta harbajs, men det gör jag ändå. Jag får inte springa in till grannen, då blir husse och matte arga. Jag tror att, om jag kommer direkt när någon ropar att vi ska gå in, får jag en godis. Jag är lite mörkrädd!

Matte har tagit lite bilder...

 
Reklam för Royal canin


 
Äppelskrutt på trappan i Halmstad


 
Jag hjälper matte att tvätta

Hoppas att jag hinner skriva snart igen - det är lite mycket att stå i...



Nu är jag här!

Igår kom matte och husse och hämtade mig hos kennelmatten. När dom var där fick jag springa alldeles själv ute i trädgården. Jag retades faktiskt lite med mina syskon för att inte dom fick komma ut, men sedan ångrade jag mig. Jag var så ledsen i bilen. Jag tyckte det var så ledsamt att åka ifrån alla. Tänk om jag aldrig får träffa dom mer ...

När vi sen kom till Jönköping var det rätt bra i alla fall. Ett stort hus och en jättestor trädgård. Matte och husse är jättesnälla. Dom gosar med mig och jag har fått många saker att leka med. Sen när det blev kväll då blev jag ledsen igen. Jag kunde inte hjälpa det, men jag längtade sååå efter mamma och mina syskon. Men matte gosade med mig och till slut somnade jag i alla fall.

Idag har jag haft en fantastisk dag. Jag har varit ute nästan hela dagen och det har varit mysigt men lite kallt. Jag har fått träffa dom andra i familjen som också var snälla och killarna har lekt och busat med mej. Även dom som dom kallar mormor, farmor och farfar var här och hälsade på. Dom vill jag gärna träffa igen.

Nu längtar jag bara lite efter mamma. Det är inte så dumt här trots allt.


Sista natten med gänget

Idag har vi åkt bil för första gången. Det var jättespännande. Fast vi kultrade runt lite när kennelmatten svängde. Jag blev lite yr och det kändes lite konstigt i magen, men det gick över sen. Vi åkte till veterinären. Han var snäll. Han tittade på oss och kände och klämde på oss överallt. Han lyssnade också på hjärtat och tryckte lite på magen. Men det gjorde inte ont alls. Han sa att jag var en "perfekt liten varelse". Undra vad han menade med det?

Idag har mamma och syrran flyttat hem till mammas matte Desireé. Syrran ska få heta Tazza, det tycker jag va´ ett fint namn. Nu känns det faktiskt lite vemodigt. Hoppas att inte min husse och matte kommer sent så jag blir sist kvar. Och bara dom inte blandar ihop mig med Pricken, för vi är faktiskt rätt lika. Till och med kennelmatten fick titta noga när vi var hos veterinären. Men min matte ser säkert om det blir fel. Och om någon annan tar mig så ska jag nog bita dom i tårna...

Detta är ju liksom sista natten med gänget, så jag tror att jag ska väcka dom andra så kan vi busa lite!

Doktorbesök

I morgon ska jag gå till doktorn... eller det heter viss veterinär. Han eller hon ska kolla på oss så att vi är hela och fina. Min matte tycker i alla fall att jag är finast av alla valpar hon har sett. Hon och husse var förresten här en sväng i måndags. Det var kul att träffa dom. Nu är det bara två dagar kvar till dom kommer och hämtar mig. Fast jag kommer att sakna mamma lite. Hon och lillsyrran flyttar hem till sig redan i morgon. Fast henne kommer jag inte att sakna, lillsyrran alltså. Hon är den jobbigaste som finns. Fast hon är rätt söt...  Jag hoppas att jag får träffa henne nå´n mer gång i alla fall.

Åååå vad jag längtar......................

Shopping

Idag har matte och husse varit och storhandlat... ett halsband, ett koppel, två matskålar, en boll, en filt eller vad det var och bajspåsar. Kopplet ligger redan i bilen så att de kan testa om dom kommer och hälsar på någon dag i påskhelgen. Jag hoppas det, för jag längtar verkligen efter dom. Men ååå, vad roligt ví har haft ute dom här sista dagarna. Det har varit sååå kul så jag har bara trillat ihop i en liten hög så trött har jag varit. Men en dag blev jag jätteblöt. Det regnade sa kennelmatten. Men då fick vi komma in i stället. Det var mysigt för då kunde vi krypa ihop i våra korgar och mysa och bli varma igen.

Nu är det påsk säger dom - undra vad det innebär. Men man ska i alla fall säga GLAD PÅSK!


Mammor

Nu har äntligen vår kennelmatte fått ordning på sin dator så att hon kan lägga ut bilder på oss igen. Matte var orolig att det hade hänt något eftersom hemsidan inte uppdaterades. Det var det tydligten fler som var för det har ringt i ett här. Det har också varit många och hälsat på hos oss. De vill gosa med oss och titta hur vi har det. Häromdagen var det en annan hundmamma här också. Hon var snäll. Kanske kommer hon och hälsar på fler gånger. Men bäst är mamma förstås. Jag kommer att sakna henne när jag kommre till familjen K. Men jag hoppas att dom åker hit med mig ibland så jag får träffa mamma lite.



Jag älskar att vara i min husses famn. Den är nästan lika varm o go som det är hos mamma.

Besök nr 2

Nu har vi fått en hundkoja och en egen liten gård att vara på i kennelmattens trädgård. Det är så härligt att vara ute. Det har inte varit kallt alls. Igår sa dom att det var sommarvärme, jag undrar vad dom menar med det?

Igår var min husse och matte här och hälsade på oss. Det var så mysigt. Dom gosade med mig jättemycket och så har dom bestämt att jag ska heta Charlie. Det är bra tycker jag, för nu börjar jag vänja mig vid det namnet.

Det är många som kommer och hälsar på nu och vill titta på oss. Det är kul, men ibland är det jobbigt också. Då går jag in och lägger mig i eller kryper under kojan.

När husse och matte var här hoppade jag in i kojan och visade hur fin den var och att jag gärna vill ha en sådan hos dom också. Jag tror att dom förstod det, för dom pratade om virke över och sommarstuga och en massa grejs...

Nu längtar jag verkligen att få komma till dom. Kanske hinner dom träffa mig nästa vecka igen?!

  

Se så fint jag kan sitta i kojan... som "kung i baren"!

6 veckor

Idag är jag sex veckor! Nu är det bara två veckor kvar tills jag får komma till Jönköping :-)

RSS 2.0