Tvåbent

Idag har matte och jag gått runt Västersjön. Det var länge sedan. Vi har mest gått i skogen där vi bor. Men jag tror att matte tyckte att det var roligt och gå runt sjön, för där är det väg, grusväg och vanlig väg. Hon tycker nog att det är lite snubbligt när vi går i våran skog för där är det så mycket grenar, rötter och stenar, så man får titta i backen hela tiden så att man inte snubblar, säger hon. Jag tycker inte att det är så svårt, men så har jag ju också fyra tassar... Men när vi hade gått runt lite mer än halva Västersjön, så började matte öka på takten, hon blev kissenödig så vi skulle skynda oss på lite, sa hon. Jag tyckte att hon kan väl göra som jag, lyfta ett ben bara... men det är ju som sagt inte så lätt med bara två ben.

Vi har en jättefin buske i våran trädgård med blommor som luktar jättegott. Jag undrade om dom smakade lika gott, så jag smakade lite. Men det gjorde dom inte och efter en stund så kräktes jag till och med. Jag tror inte att jag ska smaka på fler blommor.Sedan fick jag tjata på matte innan vi kom iväg. Jag kände att jag verkligen behövde komma ut i friska luften och få en rejäl promenad!
Diskriminering

Nu undrar jag om det finns en hundombudsman? I så fall vill jag anmäla min matte! När vi har jobbat, alltså till exempel varit på hundklubben och gjort en massa saker, eller varit i skogen och sökt eller nå´t, så har hon alltid haft med sig något extra gott till mig. Det goda kan ha varit köttbullar, blodpudding eller korv. Ikväll har matte grillat korv. Hon vet att jag ääääällskaaar korv! Tror du att jag fick smaka? NÄ, inte ens en enda liten bit. Hon hade dessutom ställt tallriken på ett lagom avstånd så att jag  precis kunde stå och känna den goda doften men inte nå fram att ta en smakbit. Så fort jag närmade mig så morrade hon dessutom att jag skulle låta bli. Själv satt hon och mumsade i sig medans mitt snålvatten, som hon kallar det, bara rann i mungiporna. Detta tycker jag är diskriminering i allra högsta grad! Håller du met?


Sovstol

Nu tycker du säkert att jag är otacksam och bortskämd som inte tycker om att gå promenader... Men så är det inte. Jag är jätteglad att matte och husse är ute och går med mig. Och jag älskar att gå promenader. Men roligast tycker jag att det är att få springa lös och det tycker väl alla. Idag har jag i alla fall fått springa lös så det räcker. Vi åkte till hundbadet och då kom James. Vad vi sprang. Han är en riktigt rolig kille och springer jättefort. När vi kom hem så var jag så trött, så trött. Och fastän vi har nya möbler fick jag sova i en av stolarna på altanen - jag älskar min husse och matte :-)

 

Makapär

Nu har husse inte gjort annat än jobbat och jobbat när vi har varit i stugan. Han har hållit på hela dagarna i flera helger. Å jag har hållit koll! Det som pågår nu är att det ska bli en större altan. Inte vet jag varför, men nån anledning är det väl. Det är ganska kul att hjälpa till i alla fall.Det enda som kan bli problem är ju att jag har alltid legat i öppningen till altanen och kollat in vilka som går förbi utanför. Det är så mysigt att bara ligga där och njuta. Men nu kommer öppningen inte att vara på samma ställe som förut. Men jag har kontrollerat att ligga i det som ska bli öppningen och det verkar ganska OK.Matte var väl inte helt glad över den hjälp jag skulle ge henne när hon målade - jag blev lite grön i huvudet. Men jag sa att det kan jag leva med bara jag får vara med.

Det har ju blivit matte och jag som har gått morgonpromenaden när husse har jobbat med stugan. Egentligen kan man undra varför vi bara ska gå och gå, jag tycker ju att det är mycket roligare att få springa lös. Helst på stranden förstås, men det går ju bara vid hundbadet då. Men matte säger att om vi inte går våra promenader så kommer hon att rulla fram när sommaren är slut. Och då undrar jag bara - hur skulle det se ut? Matte ligga och rulla med mig bredvid... ja, jag säger då det! Men hur som helst så har jag kommit på att jag kan lura matte lite. Hon vill ju inte att jag ska nosa överallt, men det är ju det jag tycker är vitsen om vi ska ut och gå. Men nu har jag kommit på att jag fejkar att jag ska bajsa när jag känner att det luktar gott. Då stannar jag upp och går med bajsstilen och då måste ju matte stanna och vänta in mig. Men nu verkar det som om hon har kommit på mig. För när hon märkte att det inte hände något efter flera sådana fejkningar så blev hon lite sur. - Nu går du här bredvid mig, sa hon och så fick jag sluta gå i gräset och nosa. Suck!

Det roliga var i alla fall att jag fick leka med James. Jag blev så himla glad när jag fick se att han också var på väg ner till hundbadet. Å så kul vi hade. Men nu känner jag mig ganska säker och trygg, så jag vågar faktiskt säga till James på skarpen när jag tycker att han är för stökig. Kanske har jag ärvt det efter min mamma :-)Jag måste också få berätta en annan sak. Husse har köpt en jättekonstig makapär. Han har den och klipper gräset med hemma i stan. Den gamla vi hade brummade som bara den och det gör den vi har i stugan också, fast inte lika mycket. Men denna låter ingenting, bara lite ratatatata och gräset blir klippt ändå! Konstigt! Nu behöver jag inte ens heja på husse när han klipper utan kan i lugn och ro ligga och titta på.Valpar

Åhh, vilken underbar helg jag har haft. Det har varit fullt med folk i stugan och nästan hela tiden har det varit någon som har haft tid med mig. Antingen har jag hjälpt husse och bära virke, annars är det någon som har varit ute och gått med med mig, annars har någon kastat boll med mig. För att inte tala om att vi har varit och badat flera gånger. Nu har det ju varit så varmt att till och med matte har gått i vattnet. Ja inte simmade hon precis, men en bra bit ut i vattnet gick hon allt. Jag däremot simmade som bara den.

Det roliga var att idag kom också Nemo och Lima till hundbadet. Till och med Lima blev lite sugen på att leka och hämtade min vattenleksak. Fast inte så långt ut då. Jag vet inte om hon är så glad i att simma... men det är i alla fall Nemo och jag.

Det bästa som har hänt i helgen var i alla fall att vi har varit och hälsat på min kennelmatte. Och vet du vad? Jag fick träffa min mamma! Min mamma är världens goaste mamma. Fast hon förstod nog inte riktigt att jag är vuxen och bestämmer själv nu. För när Nicki och jag busade lite så var hon genast framme och sa till mig att sluta. Vi som bara busade på skoj. Men, men, mammor är väl som alla mammor och inte kan låta bli att fostra sina barn fast dom är stora!

Min mamma har ju fått nya små valpar som jag också fick träffa. Hur söta tror du att dom va´ på en skala? Det går inte att beskriva...  Nu fick jag ju bara hälsa på dom genom staketet, men kennelmatten tog ut en och höll framför mig och frågade om jag ville ha en lillasyster. En liten Bellizkopia? Vilken fråga! Självklart vill jag det, det gäller ju bara att övertala resten av familjen! Jag gjorde mig så liten och gullig och snäll som jag bara kunde när vi kom hem, bara för att dom skulle tänka att så goa och snälla blir alla Tollarvalpar. Fast matte säger att jag var jättejobbig i nästan två år. Fy, vad lack jag blir. Hur kan hon säga så? Men nu är hon nöjd med mig och tycker att jag sköter mig bra i nästan alla lägen. Det visade jag idag när vi gick morgonrundan och jag gick jättefint utan att flytta mig från mattes sida med kopplet hängade efter, till och med när vi mötte andra hundar. Då blir matte jätteglad.

Nu ska jag charma matte lite till! Kolla in vilka sötnosar! Fem veckor...
Jag undrar om matte kan låta bli...

Lillsemester

Vilken jobbig dag jag har haft. Det började med en lång promenad som vanligt när vi är i Halmstad. Det var bara matte och jag, husse var och köpte en massa bräder. Sedan var det dags att sätta igång och riva den gamla verandan. Jag hade fullt sjå att hjälpa husse att ta bort alla gamla bräder. Sedan skulle matte klippa gräset. Och du vet ju att jag alltid hjälper till då! Först hejar jag på, men då säger matte att jag ska vara tyst. Då lägger jag mig framför och visar vägen vart hon ska klippa.

Sedan skulle hon klippa buskar. Då hjälpte jag henne att ta hand om grenarna. Jag vet ärligt talat inte om vi är så överens om hur det ska vara, för hon slänger dom i en hink eller i en säck och jag plockar ut dom. Nää, nu får du ge dig, sa hon en gång. Men kul hade vi i alla fall. Sedan kom det bästa av allt - vi skulle räfsa upp alla grenar och blad. Jag älskar att räfsa. Matte också! För hon sliter i ena ändan och jag i den andra. Ibland får jag ge mig och ibland får hon göra det...Det sista som skulle göras idag var rensa ogräs utanför staketet. Men då fick inte jag vara med. Jag låg innanför och tittade på matte hela tiden så att hon gjorde rätt. Och det blev ganska OK faktiskt.

Det blev inget bad idag, tyvärr. Men jag hoppas att det blir det i morgon eller nästa dag. Vi ska vara här i Halmstad flera dagar - det är som en lillsemester!


Fästing

Bara för att jag sa att jag inte har fått några fler fästingar så fick jag det! Matte satt och gosade med mig och då hittade hon den. Jag tycker att det är så skönt att bli kliad där ryggen slutar och svansen börjar. Och precis där svansen sitter fast hittade hon fästingen. Denna gången hade jag inte märkt det själv. Men matte tog bort den med den där lilla konstiga pennan med en plastögla i ena ändan. Jag kände ingenting! Och inte blev det någon röd, otäck bula efteråt heller. Skönt! Jag tror att jag ska be matte klia igenom hela mig, så att jag inte har ännu fler fästingar.

RSS 2.0