Julklapp

I tre dagar har husse och matte varit hemma hos mig nästan hela tiden. Det är rätt skönt att det har blivit vardag igen så vi kan återgå till de vanliga rutinerna. Men det är klart, lite mysigt har det allt varit. Jag har ju fått hjälpa till att laga mat och diska till exempel. Och inte vilken mat som helst. Det har blivit både köttbullar och prinskorv.

Inte nog med det, det var ju paket på julafton också. När farmor och farfar kom, kände jag direkt att den ena paketen dom la under granen var till mig. Jag tog den i smyg och rusade in i TV-rummet och öppnade fort som ögat. Och vet du! Det var en sådan där rolig trasa med boll på. På bara några minuter hade jag bititi isär den i flera delar. Jag tror att jag slog rekordet sedan sist. Matte tyckte nog inte att det var så bra, hon fick plocka delar och papper i hela rummet. Och vi som har städat så fint, sa hon. Men jag tror inte att hon var arg, för jag fick fler paket sedan, med goda ben i.

Jag har träffat Gaston också. Vi var ute i skogen och där var det jättemycket snö. Vi hade jättekul. Men när vi skulle gå på samma ställe bara ett par dagar senare, så var det knappt en gnutta snö kvar, allt hade tinat bort. Så konsigt, tycker jag. Jag var nästan lite avundsjuk på Gaston för han hade varit hos frisören och var jättefin.

Jag har fått träffa Nippe också (det har vari rena Julafton :-)) Vi var hemma hos farmor och farfar. Det var länge sedan jag träffade Nippe, men det var lika roligt som vanligt. Det är så skönt att man har så många goa kompisar. Nu längtar jag tills jag snart ska träffa Yatzie och James och så Luna förståsFrisk

Tror du inte att dom har släpat in ett sånt där stort träd nu igen? Jag kommer så väl ihåg hur det var sist. Gröna små stickor i hela pälsen! Nej, inte vet jag vad det ska vara bra för. Inte får jag lyfta på benet vid den heller, men det får jag ju på alla andra trän! Människor är konstiga!Nu har jag i alla fall fattat att det där dom hänger i inte är bollar som jag får ta utan kulor, kallar dom det. Och dom är hårda och gjorda av glas och biter jag i en så skär jag mig. Så det låter jag minsann bli!

I lördags hade vi lillejulafton med Simon och Hanna här hemma. Jag hjälpte matte att laga mat. Det var julmat med en massa godsaker. Kan du tänka dig att jag fick en prinskorv som tack för hjälpen. Hon är allt för go ibland, min matte. Vet du vad jag mer fick göra? Jo, slicka rent visparna när hon hade vispat grädde... mmm...Men kanske var det för att jag hade varit lite sjuk som jag fick korv. Men nu är jag helt frisk igen, det är skönt. Det är inte roligt att vara sjuk. Men fastän jag är helt frisk så har vi varit hos hunddoktorn idag. Men det var tydligen inte för att jag hade varit sjuk, utan för att jag ska hålla mig frisk i framtiden. Konsigt!


Snorig

Det är lite synd om mig... jag är inte riktigt kry! Det är nog en förkylning som jag har fått. Jag både nyser och snorar. Det är inte alls kul. Men idag känner jag mig lite bättre än vad jag har gjort i veckan. Och igår var det rena "julafton" här hemma. Matte lagade köttbullar och det är ju det bästa jag vet. Men snål är hon, det vet ju alla. Jag fick bara smaka en enda liten en. Mmmm det var riktigt mumma. Jag satt länge, länge och väntade på att få en till när dom stog på bänken och svalnade, men även att jag sa till flera gånger så fick jag ingen mer. Matte fick dessutom torka bort snålvattnet(?) flera gånger. Spelar väl ingen roll! Men snart kommer ju den riktiga julaftonen och då får jag nog smaka en och annan godsak.


Besök

Kan du tänka dig vem som kom hit igår... jo min kennelmatte! Inte nog med det, Lunas matte och brorsan Mascots husse och matte var också med. Men var någon av mina tjejer var med? Inte då! Varken Luna eller Yatzie, däremot var både Mascot och Turbo med, men dom fick stanna i bilen för att dom var så trötta eftersom dom hade varit på utställning ända i Stockholm. Jag hade tyckt att det hade varit OK om dom hade kommit in, det var så länge sedan jag träffade Mascot. Men kennelmatten sa att han kanske skulle göra en "Charlie" i så fall, så det var bäst att han stannade i bilen. Jag undrar vad hon menade med det...?

Jag blev i alla fall jätteledsen när dom gick allihop. Jag tycker att det var såå roligt att dom kom hit. Alla är så snälla mot mig.

Annars händer det inte så mycket roligt just nu. Matte tycker att det är mörkt och halt ute så det blir inte några större utsvävningar kan man säga. Men i helgen var vi bjudna på middag hos mormor och det är inte dumt de´. För varje gång vi kommer dit så får jag en bacongodis och det är mumma det. Jag tycker att vi kan gå dit lite oftare faktiskt…Annars är det rätt gott att krypa in och slagga lite bredvid mattes säng en kall dag som denna


Blondin

Jag har blivit kär i en blondin!!! Sorry Belliz, Yatzie och alla andra tjejer som jag har flörtat med. Men nu finns bara Luna för mig...! Vilken goding! Jag träffade ju henne i somras, men då var hon bara en liten bäbbe nästan. Nu hade och vuxit till sig och blivit en riktig pingla. Det bästa med allt är att jag ska få vara hos henne i hela två veckor. Tänk vad kul vi ska ha.Här kollar hon in mig. Jag är säker på att hon älskar mig också.

Men det är klart att jag fortfarande älskar Yatzie, men hon är ju nästan som min lillasyster, ju. Så henne kan man ju vara kär i på ett annat sätt.

Alltså jag träffade ju Luna nu i helgen när vi var hos Kennelmatten och matte och dom skulle planera lite hur det ska bli när jag ska vara hos dom. Jag var ju ganska exalterad av att komma dit och få träffa allihop. Dessutom var James där och jag tänkte att det är bäst att jag markerar lite att det här är mina tjejer, så jag glömde att jag var inomhus och släppte ett par droppar i rummet. Men det skulle jag inte ha gjort. Både matte och Kennelmatten blev jättearga och skrek åt mig. Och matte slängde ut mig på gården. Hon skämdes för mig, sa hon. Men jag har minsann vett att skämmas för mig själv, så det behöver hon inte göra. Jag försökte säga till Kennelmatten att jag inte ska göra så någon mer gång, så jag säkert får komma till dom igen. Hoppas inte att hon har ångrat sig.


Mys i stormen

Lite avundsjuk är jag faktiskt, det måste jag erkänna. Matte har nämligen berättat för mig att både Z och Belliz har varit hemma hos Foppa, min brorsa. Tänk, han har fått rå om min syrra och min favvistjej. Men jag hoppas att få träffa dom när jag ska vara hos Kennelmatten när min husse och matte ska åka bort. För det ska dom! Jag har fått veta det nu och att jag då ska få vara hos Yatzie i många, många dagar. Det är nästan ännu bättre. Tänk vad roligt vi ska ha. För hon är ju min allra, allra bästa tjej.

Nu är vi i alla fall i Halmstad. När vi skulle gå morgonpromenad var jag så stollig som aldrig förr, sa matte. Men jag kände att det bara pirrade i kroppen, att jag skulle få springa på stranden. Men tror du jag fick det? Nej det blev inget med det - men tur var kanske det, för det är nästan storm här. Det kanske är som Nemo sa, att det inte finns någon strand kvar. Men om det är lite lugnare i morgon ska vi gå och kolla, det har matte lovat.

Men jag tycker att det är OK i alla fall för när vi kom hem fick jag ha lite mys i soffan...RSS 2.0