Hagen

Idag har vi varit i hagen i stadsparken, matte och jag. Äntligen! Det känns som om det var evigheter sedan. Vet du vem jag träffade? Jo, Dagny! Nu har jag talat om för henne att det inte blir något mer mellan oss och att jag har träffat Wilma. Hon verkade inte särskilt ledsen för det. Jag tror att hon väntar på att hennes bästis August ska växa till sig lite. Han är ju bara fyra månader, så han är ju lite liten än. Men vilken tuffing. Honom vet jag inte om jag vill träffa när han är vuxen.

Men vet du nå´t mer. Det kom en Tollare till hagen. Jag såg det på långt håll. Först trodde jag att det var någon av mina syskon. Vi har ju bara träffat en enda annan Tollare och det var i Halmstad. Men detta var en sexåring som hette Ajjak. Först ville hans husse inte släppa in honom i hagen för att han inte alltid är så snäll mot andra killar, men matte trodde inte att det skulle vara några problem, inte med mig i alla fall. Och det var det inte heller. Jag skötte mig fint och det gjorde Ajjak också. Han tyckte nog att jag var en kul typ tror jag. En enda gång skällde han till på mig, men då jagade jag på honom lite och ville busa, men han var lite gubbig tycker jag. Men det var kul att träffa honom i alla fall.

Jag undrar när Skorpan ska komma till hagen, det var länge sedan. Han och jag hade riktigt roligt!

Funktionsbeskriven

Jaha, då har man alltså funktionstestats. Undra om man är funktionell nu då?

När jag fattade i morse att vi skulle ut och åka bil, gömde jag mig. Jag tänkte att har jag tur så ändrar dom sig och vi går i stället för att ta bilen. Men den lätte gick dom inte på. Det var bara att hoppa i bilen och se glad ut. Men när vi väl kom fram, efter många guppiga och kringliga vägar, så var det värt det. Där var ju alla mina syskon! Ja, den enda som saknades var Rocky, men annars var alla där. Till och med min pappa. Tyvärr var jag för upptagen av att kolla in alla andra att jag inte hann gå fram och säga hej till honom. Men det hoppas jag blir vid ett annat tillfälle.

När alla hade kommit på plats skulle vi göra det där testet en och en. Då tog husse med sig mig på en promenad. Det var ju inte alls det jag vill just då, helst hade jag velat leka. Men det blev till slut min och mattes tur att gå iväg och göra den där grejen. Ja, jag tyckte inte att det var så konstigt. Först så gick Helen ut i skogen och kastade en leksak som jag sprang och hämtade, jag visade upp den lite för alla som stod och tittade på sedan gav jag den till matte. När vi gjorde samma sak igen, fick jag se Foppas matte som stod med en JÄTTESTOR kamera och tog kort. Matte brukar ju alltid ropa på mig när hon har sin lilla kamera framme så jag sprang fram till Foppas matte direkt. "Ta kort då", sa jag, lite sluddrigt med leksaken i munnen. Men då tog hon ner kameran och tittade inte ens på mig. Men jag såg att hon skrattade lite. Matte ropade flera gånger, så det var lika bra att sticka till henne.

Sedan skulle jag leta upp leksaken igen, alltså dom kallar det för dummy, men det tycker jag är lite dumt, så jag säger leksak. OK, jag fattade först inte riktigt vad vi skulle göra, för när jag trodde att jag skulle hämta den så gick vi en bit bort och sedan fick jag springa ut i skogen. Jag hittade den till slut, men det kändes lite ovanligt, så brukar ju inte vi göra.

Vet du vad dom gjorde sedan? Kastade ut en anka på backen. Jag trodde först att det var min anka som vi köpte i Malmö som hade blivit levande igen, så jag rusade ut och tänkte bara ta den, men det var ju inte den - det var ju en livs levande riktig, fast på riktigt död anka! SKITT! Den ville jag inte ta i. Men den luktade faktiskt ganska spännande. Undra om man vågar ta i en sådan någon annan gång.

Det sista vi skulle göra vara att simma ut i vattnet och hämta den där dummyn. Jag var på G, men huu så kallt det var. Nä, jag doppade tåtopparna lite bara (som Simon tydligen sa när han var liten), alltså tasstopparna, sedan gick jag tillbaka till matte. Men då fick Jonna simma ut och hämta den i stället. Och tro mig, jag trodde jag skulle bli tokig! Fick hon ta den? Jag trodde att Helen som hade kastat ut den skulle hämta den till mig. Nä vet ni vad tänkte jag, jag kan visst hoppa i och hämta den! Och det gjorde jag sen. För jag fick pröva en gång till och då minsann, då doppade jag mer än bara klorna. Jag simmade ända ut och hämtade den och tillbaka igen. Jag var jättestolt, men kallt var det, det ska gudarna veta.

När alla hussar och mattar fikade fick jag sitta i bilen, inte kul! Men jag kan hålla tyst i alla fall, det tycker matte är bra. Efter fikat fick vi springa lösa allihop. Det var det bästa på hela dagen. Alla vi sprang och badade och busade. Fast jag badade inte så mycket, jag tycker att det ska bli lite varmar i vattnet först.

På vägen hem stannade vi och tittade hur Mascot och hans familj bor. Det var också jättekul. Där fick jag springa som bara den för att hinna med Z, Belliz och Mascot. Belliz är faktiskt en himla söt tjej hon är syster till min mamma. Men Z är i alla fall min favvis. Det är ju egentligen alla dom andra syskonen också.

Gissa om jag var trött när vi kom hem? Matte också! Vi la oss och slappade lite på altanen, hon i solen och jag i skuggan. Husse var fortfarande full av energi och körde igång och tvätta huset som snart ska målas. Men det är klart, han har ju inte ansträngt sig som matte och jag har gjort idag.

Här kommer lite bildbevis.


Guld

Ibland undrar jag hur min familj tänker. Jag trodde att vi skulle åka till skogen i morse, men inte då. Vi skulle gå på stan och miljöträna! Det har vi ju gjort många gånger! Hur som helst åkte vi iväg ganska tidigt, matte sa att det är bra för då har det kanske inte kommit så mycket folk. Jovisst, du! Det plockade på hela tiden både folk och hundar, jag hade hur mycket som helst att hålla koll på. Men hör och häpna, när vi var längst bort i stan skulle matte och jag sätta oss på en bänk och vänta på husse som var inne i en skoaffär. Ja, det var faktiskt hans tur att köpa skor den här gången. Nåväl, när vi satt där på bänken, ja jag satt inte på såklart, utan bredvid. Då börjar det tuta och dunka och leva som bara den. Jag kände att jag blev lite stirrig och undrade vad nu detta var. Tro mig eller ej, då kommer det en hel hop av folk, klädda i speciella kläder och slog på trummor, blåste i stora tutor, svängde med pinnar och ja, jag vet inte allt. Matte sa att jag kunde vara lugn för det var bara Norrahammars musikkår. Detta var jättebra för mig, sa hon och satt och klappade mig hela tiden. Hur bra då på en skala? Det kan ju hon säga! Hon behövde ju inte sitta och hålla koll på hunden bakom plus alla andra människor och dom som stannade mitt i gatan och tutade på för fullt. Jag tänkte att det här måste vara jordens undergång, eller nåt. Men rätt som det var så började dom spatsera iväg igen, tutandes och viftandes med sina pinnar. Hunden som satt bakom mig och alla andra människor traskade också iväg och det blev nästan konstigt tyst. Farligare än så var det inte. Men jag föredrar nog skogen framför detta i alla fall.

Som tur var åkte matte och jag till skogen på eftermiddagen (innan hockeyn såklart). Dagen blev till slut helt fantastisk! Stadsbesök, skogsbesök och guldet till HV!!!!

I morgon kommer det nog också bli en fantastisk dag. Då får jag träffa mina syskon. Då ska vi ha funktionsbeskrivningen. Spännande!

Trött

Suck vilka dagar! Två dar på dagis och jag är som en urvriden trasa. Inte nog med det, man ska ju kolla hockey på källarna också. Ja, igår orkade jag faktiskt inte, då sov jag hela kvällen. Men i kväll har jag legat nere hos Simon och tittat (med ett öga, det var lite svårt att hålla sig vaken). Fast det var lite jobbigt när dom skrek ibland. Det var så man hoppade högt. Igår skickade jag med en godis till min kompis Nippe, jag hoppas att hans brorsa Mattias gav honom den. Tråkigt, för han har inte skrivit i sin blogg på jättelänge, det är dags nu!

I morgon ska jag och Simon slappa heeela dagen :-)


Wilda

Ååååhhh jag är störtförälskad!!! Idag har jag träffat världens vackraste tjej. Hon heter Wilda och är en Flatcoat. Hon började på våran kurs idag. Hon är fyra år, men jag tror att hon inte brydde sig om att jag var lite yngre än hon. Nu har jag släppt tankarna helt på Dagny. Detta var fantastiskt! Jag kunde inte koncentrera mig på något under kursen. Vi skulle vara uppe i skogen och matte skulle kasta ut en leksak som jag skulle leta reda på, alltså det som dom kallar "uppletande av föremål", föremål! Som om min döda anka är ett föremål!? Ja, ja... men alltså - jag tycker ju att det är rätt kul att få leta upp saker om matte har gömt, men idag tog jag chansen. När matte släppte mig och jag skulle hämta ankan, stack jag först rakt fram så att hon trodde att jag var på g, sedan gjorde jag en tvärvändning och rusade fram till Wilda. Hon var så go!!! Matte ropade och stojade och hoppade groda, men jag slog dövörat till och bara ville vara med Wilda. Men när vår kursledare och Wildas matte schasade iväg mig så sprang jag snabbt fram till matte. Då blev hon så glad, så glad. Vi gjorde om uppletandet och då gjorde jag det perfekt, då hade jag ju fått gosa lite med Wilda så då var jag nöjd :-).

När vi var på gräsplanen och skulle låtsas vara ute på promenad och möta varandra hade jag bara ögon för Wilda, då är det inte så lätt att gå fint vill jag lova. Prova själv får du se hur lätt det är att hålla sig ifrån den man har blivit blixtkär i!!!

Jag skärpte till mig på platsliggningen i alla fall och låg still hela tiden. Men då visste jag ju också att jag skulle få köttbulle efteråt!

I morgon ska jag vara på dagis så kanske jag får se om jag orkar skriva nå´t i morgon. Nu ska jag sussa och drömma om Wilda.

Häck och hockey

Vad jag har jobbat i helgen. Jag har hjälpt husse att plantera en häck mellan oss och grannarna i stugan. Ett sånt slit! Det värsta var att släpa runt dom gamla häckplantorna. Men så fint det blev. Jag har lite på lurt att husse planterade den nya häcken för att jag inte ska gå in till grannarna. Men Pia och dom som bor där säger att det gör inget om jag kommer över ibland. Men husse och matte har sagt att jag inte får, så det är bäst att låta bli.

Det var rätt kallt i Halmstad, så vi gick inte så långt på stranden. Vi gick uppe vid stugorna i stället, där blåste det inte riktigt lika mycket. Fast jag hade helst gått på stranden hela dagarna, för nu var det sista chansen. Alltså sista chansen för en tid framöver. Nästa gång vi åker till Halmstad får man inte ha hundar på stranden, inte på våran strand i alla fall. Då får vi åka till hundbadet. Det är väl OK, men det är ju ganska bra att kunna  bara gå ner på stranden och slippa åka bil. Inte förrän till hösten får jag gå där igen.

Nu har hockey´n börjat, så ikväll blir det ingen långpromenad heller. Men det gör inget - jag kollar hockey´n i stället.

Tråkigt

Fy vilken ledsam dag. En enda liten promenad och fått åka med matte och handla, det var allt. Men matte säger att man måste ha tråkigt ibland, för att inse hur roligt man har det annars. Så nu är det bara att le och hoppas att man får en rolig dag i morgon...

Jag tog i alla fall den där dockan idag! Hela! Jag var trött på att den skulle ligga i min soffa, så det så.

Du undrar kanske varför jag plötsligt har börjat skriva så ofta? Jo, någon sa att en blogg är en dagbok och i en dagbok skriver man varje dag, det säger ju sig själv! Men ha inte för stora förhoppningar, det här är nog bara tillfällligt.

Halmstad here I come...!

Hundbett

Min matte har varit lite ledsen idag. Jag med! Vi var i hagen och jag bet henne! Alltså, det hade varit andra hundar där och jag hade lekt, sedan gick dom och matte och jag var kvar själva. Vi gjorde en massa roliga saker som att jag satt kvar medans matte gick en sväng, jag fick komma när hon ropade, vi gick fot och lite allt möjligt. Sedan skulle vi busa och leka och vi hittade en ganska stor stock som vi kampade om matte och jag. Hon kastade iväg den och jag skulle hämta och det gjode jag. Sedan gick allt så fort för hon höll i stocken med båda händerna och jag i mitten. Jag skulle ta ett nytt bättre tag och då var mattes tumme där i vägen när jag greppade snabbt om stocken. Jag kände inte att jag bet till i matte, men hon skrek till som bara den. Sedan sa hon att vi måste sluta leka för att det blödde på hennes hand. Jag nosade på henne och sa förlåt. Hennes handske hade också gått hål i. Det var inte alls meningen, men jag blev så exalterad när vi busade att jag inte märkte att hon hade sin tumme där. I och för sig kan man ju undra om hon inte fattar det själv? Hon får nästan skylla sig själv lite tycker jag. 

För övrigt har det varit en lugn dag. Men jag hade tur idag. Matte glömde stänga in till kontoret när hon gick efter lunch. Där finns ju min goa soffa, alltså den enda soffa som jag får ligga i. Det gjorde jag. Jag hade en sådan mysig eftermiddag. Men efter ett tag blev det rätt tråkigt och där låg en liten docka i soffan som jag började leka med. Matte var inte arg när hon kom hem och fick se det, men jag förstod att det var nog inte helt OK. Men hon kan ju vara glad att jag inte lekte med en av alla hennes väskor som ligger i soffan, eller hennes nya sommarskor som ockå står där. Tänk om hon kunde lägga in sina saker så behöver dom ju inte ligga och locka mig!!!

 

Goa dofter

Nu har jag precis kommit hem från andra tillfället på min kurs. Idag har vi haft kontaktövning, sitta kvar (med köttbulle bakom ryggen, det tycker jag är tortyr), lekt "ta den" och "klara, färdiga, kom" och lite till. Det var en baggis för mig. Jag klarade allt galant - tycker jag själv i alla fall :-). När matte och husse skulle fika och lyssna till vad kursledaren ha att säga, fick jag följa med in i stugan. Idag var det bara jag som fick följa med in av hundarna, dom andra fick sitta i bilen och vänta. Första gångerna tyckte jag att det var jättejobbigt att vara med inne i stugan och bara ligga där och vänta och vänta, men jämför man med alternativet - att sitta i bilen, så är det helt OK. Jag har skärpt till mig och klagar inte alls nu. Matte är stolt och tycker att jag är duktig. Idag la jag mig till och med på golvet och sov. Det var ju ingen annan att flörta med så då spelade det ju ingen roll. Men du ska veta att jag fick hålla tungan rätt i mun - det var två söta tjejer med och båda löpte sa kursledaren. Inte vet jag vad det är men helt klart var det MYCKET goda dofter just där dom hade gått. Nästa gång jag träffar Texas ska jag höra med honom om han vet vad det kan vara för något.


Kär

Nu har jag upptäckt att en del hundtjejer är lite trevligare än andra och luktar sååå gott. Jag har träffat en tjej som jag tror att jag är kär i... det är en svart bulldog eller nå´t liknande. Matte sa att jag inte skulle bli kär i första bästa tjej, men hon va´ så go! Lite kort var hon, så jag fick krypa för henne, men det gör inget. Hon heter Dagny och det tycker jag var ett fint namn. Jag har träffat henne i hundhagen idag och jag hoppas att hon är där fler gånger. Men faktum är att det var andra tjejer där som också luktade gott och matte kallade mig för tjejtjusare när jag jagade och pussade på dom.

Förresten, jag har ju inte berättat om att jag har varit på hunddagis. Jag har faktiskt haft fullt upp och varit så trött på kvällarna att jag inte har orkat skriva och berätta. Jo, jag var på dagis två dagar förra veckan. Dröm om min förvåning när matte släppte av mig första dan. Jag trodde att jag hade kommit till paradiset! Det var hundar överallt. Först fick jag inte gå in till alla hundarna (eller ut rättare sagt), men sedan fick jag träffa några i taget och det gick jättebra. Till slut fick jag vara tillsammans med alla och då var vi ca 25 stycken hundar ute. Eftersom jag trodde att matte snart skulle hämta mig igen, så tänkte jag att här var det bäst att ta vara på tillfället så jag sov inte en blund på hela dagen. Gissa om jag var trött när jag kom hem? Jag kom inte ens så långt som till köket utan deckade på hallgolvet. Sedan låg jag där resten av kvällen. En liten, liten kisserunda var vad jag orkade med. Sen sov jag som en stock igen. Nästa dag var jag på dagiset igen, men då la jag mig faktiskt och vilade en stund. Det var faktiskt helt OK. Matte har inte berättat för mig när jag ska vara där igen, men någon dag i veckan lär det nog bli.

Sedan har det blivit lite snurrigt... i tisdags var vi ju på fortsättningskursen 2 för första gången. Det var väl så där... vi fick inte göra så mycket och det tråkigaste av allt var att jag inte fick leka med dom andra hundarna, inte ens mina gamla kompisar. Men hon som bestämde sa att hundarna är här för att träna och inte för att leka, det får dom göra på andra ställen. Matte tyckte att det var rätt bra, men det tycker inte jag. Varför jag tyckte att det var snurrigt var, för att i söndags var vi på en annan hundklubb och skulle gå en annan kurs. Fast det var visst något som vi bara skulle göra en enda gång och då gjorde vi något som hette avståndslydnad. Jag fick gå i en lång lång lina som en matte som hette Eva höll i. Det var helt OK. Jag nosade runt lite och gick dit hon sa och stannade och kom när hon ropade... vad mer skulle jag göra? Matte var jättenöjd och sa att jag var duktig! Hhmm... jag undrar vad det gick ut på egentligen. Men mysigt hade vi och fika med både köttbullar och korv var det och det tackar man ju inte nej till.

Nu blev det ju inget Halmstad denna helgen för att matte och husse skulle åka till Göteborg! Jag var så sur!!! Sist vi träffade mina syskon sa matte att någon gång skulle vi åka till Göteborg och träffa min brorsa Foppa. Men tror du att jag fick följa med nu? Nej, dom åkte utan mig - dom skulle på KALAS! Jag hoppas att jag får träffa Foppa och mina andra syskon nästa helg när vi ska testas.

Men förra helgen var vi i alla fall i Halmstad. Då var det påsk och vi var där flera dagar. Vi gick säkert flera mil sammanlagt på stranden. Det var så skönt. Och det bästa var att vi var nästan ensamma. En och annan kom det, men då kallade matte in mig och jag gick vid hennes sida. Det klarar jag nu :-)


Hela stranden för mig själv :-)


Se du mig? Jag söker reda på matte som har gömt sig i sandbankarna.


Det blåste ganska mycket...


Idag har jag faktiskt haft premiär! Premiär på piren tillsammans med Hanna, Simons tjej. Hon är så snäll. Jag fick följa med henne på en långpromenad och sedan gick vi till piren och åt glass - muuuummmsss.Nittio inlägg

Vet du vad - 90 gånger har jag skrivit här och berättat alla tokigheter om mig och min familj!!! Kanske har du tröttnat på att läsa...? Det är inte alltid som jag har så mycket kul att berätta, men om några dagar har jag nog det... jag ska vara på dagis! På onsdag och torsdag ska jag det! Jag är jättespänd på hur det ska bli. Texas har varit där och han säger att det är jätteroligt. Husse och matte vill att jag ska lära mig vara på dagis om jag kanske ska vara där när dom ska åka bort. Jag tror minsann att dom tänker åka bort en längre tid. Jag tycker att det tisslas om Grekland och bara en månad kvar å så. Varför kan inte jag få följa med? Det är bäst att jag håller koll på vad det handlar om.

Nu har det i alla fall varit Påsk. Spela roll!? Helg som helg tycker jag. Det bästa är att vi har varit i Halmstad fyra dagar. Vi har gått låååånga promenader på stranden varenda dag. Jag har fått springa lös och så fort det kom lite folk, kallade matte in mig och jag gick vid hennes sida hela tiden tills hon sa att jag fick springa igen. Hon berömde mig och sa att jag var jätteduktig. Men, åka bil är inget kul. Jag hoppades att jag kunde få slippa det, men då hade ju inte jag kunnat följa med till Halmstad. Ibland får man bita i det sura äpplet, säger matte. Fast några äpplen har jag inte sett än. Det brukar vara massor i Halmstad. Jag undrar var dom har gjord av dom.

Matte planterade påskliljor och jag hjälpte till. Det blev så fint. Jag tog mest hand om burkarna som blommorna var i från början. Matte samlade in dom sedan. Jag tror att hon hittade alla... Husse samlade ihop alla grenarna som han hade klippt från träden och la i en skottkärra och jag hjälpte honom också. Fast ibland tog jag ur grenarna ur skottkärran ;-)

I morgon är det spännande! Fortsättningskurs 2 börjar äntligen. Jag är så nyfiken... och jag längtar efter att få träffa flera av mina gamla kompisar. Jag vet i alla fall två som ska börja igen i morgon. Det ska bli så kul!


RSS 2.0