Tvåbent valp

Nu har äntligen den där tvåbenta valpen kommit hem. Först kände jag inte igen honom för att han var så solbränd, men sedan märkte jag att det var han. Det är jättekul för han är hemma hela dagarna när matte och husse är på jobbet. Ja, han är ju inte med mig hela tiden förstås, han sover ganska mycket. Men det gör ju jag också så det gör inget.

Nu har dom skaffat en lång lina som jag får vara i när jag är i trädgården. Men jag har den på mig bara om jag är ute själv. Matte och husse litar inte på att jag stannar i trädgården. Det är inte säkert heller att jag skulle vara om jag ser grannens katt till exempel. Jag skulle egentligen gärna vilja träffa den, men han väste så åt mig sist, så jag vet inte om han vill träffa mig. Fåglar är ju också rätt kul. En dag när jag jageade en så kom jag ända ut på gatan och då blev matte rädd och skrek åt mig att komma tillbaka. Som tur var kom det ingen bil. Men jag vet inte vad det skulle ha varit för problem egentligen, för jag skulle gärna vilja jaga en sån också, men det får jag inte.

I helgen när vi var i Halmstad så har matte och husse målat nästan hela tiden. Men nu är det klart i alla fall. Jag tyckte att det var lite långtråkigt så när grannarna hade folk på besök, tyckte jag att det verkade mycket roligare där och smög in till dom flera gånger. Det tyckte inte husse om. Grannarna sa att det inte gör något, men jag fick inte i alla fall. Nästa dag var husse och köpte ett nät och spände upp så att jag inte kunde komma in dit igen. Jag gjorde ett försök, men fastnade hängande över så då gav jag upp. Men det gör inget, jag hade det mysigt ändå. Vi gick ända ner till vattnet en dag och det var så stooort och så mycket fåglar. Nu får inte hundar vara där, men till hösten (vad det nu är) då ska jag få springa där sa matte.

Jag försökte hjälpa till med målandet lite men det blev inte så bra. Jag blev så trött och sedan fick jag duscha...Jag måste bara säga en annan sak också. I stugan finns det en buske som jag bara älskar. Där kan jag krypa in och gömma mina ben och leksaker. Sedan blir det en jätterolig överraskning när jag hittar dom igen :-)
Stadsträning

Idag har mormor varit hos mig en stund. Vi var ute och gick en sväng och jag fick ha på mig den där gamla hundens långa koppel. Den där gamla hunden som inte finns mer. Dom pratar om henne ibland och säger hur hon gjorde och så. Men det är ju inte alltid som jag vill göra så som hon gjorde. Ja, ja dom fattar väl att jag är jag!?

Matte och husse har tagit med mig på stadsträning också idag. Det var spännande. Vi åkte bilen till stan, sedan gick vi en sväng. Sedan stannade vi på ett café och husse och matte drack kaffe, men jag fick inget! Men det gör inget för det var så många fåglar att titta på. Hade jag inte varit bunden så hade jag nog försökt att fånga en. Matte sa att jag var jätteduktig.

När dom hade fikat klart så skulle vi gå en sväng till. Då gick vi över en gata och sedan fick vi vänta för det kom ett tåg. Det plingade och dånade  men jag tyckte inte att det var så konstigt med det. Vi tittade sedan på båtarna och gick rätt långt. Det var tur att vi vände sen för då blev jag trött. Jag fick också hälsa på lite folk, både vuxna och barn. En liten, liten pojke var så söt så jag la mig ner så han kunde klappa mig.

När husse går och hämtar posten eller ställer ut soptunnan säger han till mig att stanna kvar och det gör jag nu - för då får jag en godis :-)

Matte har anmält mig till en valpkurs nu. Det ska bli kul.


Jag apporterar bollen


Här kollar jag kameran


Här sover jag gott i mattes famn på verandan i Halmstad
 

Här har jag kattkontakt genom verandaglaset

Spruta

Nu har jag fyllt 12 veckor och fått en spruta av veterinären. Det var en jättegullig tjej som gav mig sprutan och det kändes inte ens. Men jag var faktiskt så upptagen av en godis att jag knappt märkte att hon gav mig sprutan. På kvällen innan så duschade matte mig. Hon sa att man inte kan gå till doktorn och ha pälsen full av målarfärg och annat smuts. Jag tyckte att det var skönt att duscha men inte när hon shamponerade mig. Det var lite jobbigt.

Vi har varit i Halmstad denna helgen också. Där är det härligt. Fast det var lite kallt denna helgen. Matte satt i köket och jobbade nästan hela tiden och det tyckte jag var bra för då fick jag sova vid hennes fötter. Husse bankade på utsidan så blomkrukor rasade ner, men jag sov ändå. Vi gick hela långa vägen till affären och jag var jättetrött. Men jag träffade många trevliga människor på vägen.

Det som var tråkigt var att husse och matte gick in till grannen på kvällen så jag fick vara själv. Dom hade satt för trappan, men jag kravlade mig upp i alla fall. Jag ville väl inte vara där själv, då ligger jag hellre i deras sovrum. Nästa dag trillade jag faktiskt ner för trappan. Jag blev jätterädd. Men jag skadade mig inte i alla fall.

Nu har jag bestämt mig för att inte bita längre. Men ibland kan jag inte låta bli.

Bilburen

Denna helgen har vi varit i Halmstad igen. Det är så mysigt. Jag kan gå ut och in som jag vill. Men det har varit lite jobbigt, faktiskt, för husse och matte har målat nästan hela tiden. Jag ville ju att matte skulle leka med mig och jag busade med henne och bet henne lite i fingrarna men då blev hon arg. Jag försökte säga till henne (skälla) att hon skulle komma och leka men då blev hon ännu argare. Till slut kastade hon nästan ut mig. Då blev jag lite ledsen. Men sedan blev vi sams. Hon är rätt snäll.

Jag har fått åka där bak i bilen när vi åkte till Halmstad. Först blev jag både ledsen och arg. Tänkte dom verkligen låta mig sitta där bak alldeles själv?! Men sedan upptäckte jag att det var ju faktiskt rätt skönt att ligga där bak så jag somnade och sov hela vägen. Nästa dag fick jag också följa med i bilen. Då stannade dom flera gånger och jag var själv kvar. Det var helt OK. Jag hoppas att jag får åka där bak i bilen nästa gång också.

Det roligaste av allt är i alla fall när matte gömmer godis som jag får leta reda på. Hon säger SÖK och då vet jag att jag ska nosa reda på något som hon har gömt för mig. Jag tror också att dom menar att jag ska sitta kvar när dom säger STANNA. Så när jag har suttit där en stund så får jag godis. Fast ibland kan jag inte låta bli att springa efter och kolla lite. Nu kan jag i alla fall både sitta och ligga :-)

 

Mörkrädd

Idag är jag 11 veckor. Min matte och husse tycker nog att jag är lite jobbig ibland. Dom säger ofta nej och släpp och stanna och loss och jaaa, jag vet inte alla konstiga saker dom säger. Jag har förstått att jag inte får bita i dom, men det tycker jag är så gott så jag har svårt att låta bli.

Jag har i alla fall gjort matte riktigt glad flera gånger. När hon säger sitt, så sitter jag och när hon säger  ligg så ligger jag (ibland), men när hon säger stanna så gör jag bara det ibland, bara för att jag ska kolla var hon gömmer godiset :-)

Jag tycker att det är si så där att åka bil. Nu ska vi åka till stugan igen. Det tycker jag är roligt - att komma dit alltså - men att åka dit är lite jobbigt. Men jag ska försöka att sova lite så går det bättre.

Jag hoppas inte att det regnar bara för det tycker jag inte om. Då blir jag så blöt om tassarna.

Det finns bara en sak jag är rädd för och det är när det är mörkt ute. Det är kusligt. Då skyndar jag mig att kissa och rusar fort in igen.

Nu är alla mins syskon hos olika familjer. Undra om vi ska träffas någon gång igen?

RSS 2.0