Snåljåp

Min matte är för snål! Ikväll skulle vi äta kvällsmat tillsammans, bara hon och jag, för husse var inte hemma. Matte fixade och grejade i köket. Hon kokte kaffe och gjorde jättemumsiga mackor med salami och god ost. Mmm, hon vet att jag äääälskar ost! Men dröm om min förvåning - vad lägger hon upp till mig?! Jo, torra pluttar som vanligt. Jag trodde jag skulle smälla av! Jag bara kollade i min skål och vände mig om till henne och vädrade lite för att visa att jag ville också ha ostmacka. - Tigg inte, säger matte till mig då! Tror hon jag är precis dum, eller? Inte tänkte väl jag äta upp dom där torra pluttarna, det äter jag ju varenda dag. Nä, jag tjurade och gick ut och la mig i hallen. Nu kunde hon få sitta där ute i köket och äta själv, snåljåpan! Jag vet minsann hur tråkigt det är att äta själv, det är mycket roligare om man har sällskap. Som inte det skulle vara nog, gjorde hon sig en macka till efter en stund (säkert för att retas med mig) och då fick jag en liten, liten, liten ostbit. Nå´n macka såg jag inte röken av. Jag sprang ner för att se om Simon var hemma och kunde hjälpa mig, men det var han inte. Jag la mig i trappan och när matte gick jag förbi, bara jag ignorerade henne och låtsades att jag inte såg henne. Nu ska jag inte bry mig om henne på hela kvällen.

Föresten drack hon två koppar kaffe också, så nu hoppas jag att hon inte kan somna ikväll, det är rätt åt henne.

Skön helg

Vilken härlig helg vi har haft i Halmstad. Matte säger att det har varit värsta högsommarvärmen. Och det har det säkert också. Till och med i vattnet var det varmt. I alla fall om man jämför med när jag började bada i våras. Nu var vi vid hundbadet varenda dag och jag har plaskat och sprungit och träffat många andra hundar. Alla fick jag inte leka med men jag träffade en tjej som hette Shiba och var en likadan hund som Nippe. Hon brydde sig inte så mycket om mig, hon ville helst ha min vattenleksak. Men jag fick se en pudel i stället som jag sprang till, men det ville inte hans (pudelns alltså) matte... inte han heller för den delen för han skällde till åt mig så högt så jag höll på att göra på mig. Inte trodde jag att pudlar kunde vara så bitska. Men i och för sig så kan Tjabo vara lite kaxig ibland. Det är min hundkurskompis som också är en pudel.

Jag har blivit ganska bortskämd nu när det har varit folk omkring oss hela helgen. Det finns ju alltid nån som vill leka med mig eller gosa eller nå´t. Man blir rätt trött när kvällen kommer faktiskt. Men husse han var snäll han, för han lät mig hoppa upp i stolen och då somnade jag så gott så gott.Det har varit en jätteskön helg!

Midsommar

Nu ska du veta att vi är i Halmstad och ska fira midsommar. Vi gjorde det förra året också säger matte, men det kommer inte jag ihåg för jag var så liten då. Vi har varit och gått en promenad och mormor gick till stranden, men jag fick inte följa med. Så sur jag blev. Jag försökte på nästa nerfart också men matte bara drog iväg med mig och sa att hundar inte får vara på stranden nu. Det tycker jag är så surt. Men hon har lovat att vi ska åka till hundbadet i morgon eller nästa dag och då ska jag få springa ut i vattnet och leka. Denna gången blir det nog att hämta en dummie. Förra veckan var vi också där och då var det bollen jag fick hämta i vattnet. Det är så kul, så kul.

Snart har matte semester(?) och vi ska vara i Halmstad i flera veckor. Det ska bli jättemysigt.

Men det finns något annat som jag är riktigt sur på... Jag har hört att flera av mina syskon och till och med min mamma har varit i Jönköping på utställning och jag fick inte ens åka dit och träffa dom. Det tycker jag var snålt av min husse och matte, även att matte har sagt att vi inte var hemma den helgen så tycker jag att det  borde funnits lite tid som jag åtminstone kunde fått träffa min mamma. Men det kanske finns möjlighet till det nu i sommar i stället. 

Ha en skön midsommar alla! Hoppas att ni får något gott ben att tugga på!Här gör mormor mig midsommarfin.

Jobbig

Min matte är rätt trött på mig nu. Hon säger att jag är värre än värst. Jag undrar vad hon menar med det? Alltså, vi går ju på kurs, vi lär oss jättemycket både matte och jag. Jag visar henne hur vi ska göra, men hon kan inte alltid. Till exempel när vi har "platsliggning". OK, det är inte alltid som vi räknar lika länge och jag blir faktiskt färdig före matte. Likaså när vi har en "inkallning". Jag har kommit sååå många gången när hon har ropat så jag blir faktiskt lite trött på det där. Jag tycker det blir lite tjatigt. Då tycker jag att det är roligare att sticka efter bollen i stället... Matte är inte alltid glad, ska jag säga. Sedan är det ju det där med att gå fint i koppel. Vi gör det jättebra matte och jag när vi är själva ute på promenad. Men när vi är med mina kompisar från kursen då blir jag ju så till mig, att jag vill vara så nära dom som jag kan, därför drar jag lite. Sedan är det ju Wilda... åååå underbara vackra smultrondoftande Vilda! Jag blir precis vild när jag ser henne. Hon är så go. Inte en enda gång har jag fått leka med henne. Sist vi träffades gjorde jag ett par rejäla utkast för att försöka komma till henne, men matte var med och höll stenhårt i kopplet hela tiden. Efter halva tiden på kursen, ja det var inget vanligt kurstillfälle, vi var vid min kära Västersjö för att spåra, men då åkte i alla fall Wilda hem. Då tyckte jag inte att det var så roligt längre. Men matte tyckte tydligen det, för hon var jätteglad att jag följde med henne snällt i kopplet och att jag klockrent spårade upp Falkons kampstock som Månika hade gömt i skogen. Suck! Hoppas att jag får träffa Wilda nästa vecka. Jag hörde att hennes matte sa att vi skulle nog låta Charlie och Wilda få leka lite vid ett annat tillfälle. Jag hoppas att det tillfället kommer nån gång.

RSS 2.0