Tipspromenad

Idag har vi varit på tipspromenad. Å fy shöön va tråkigt det va´. Vi träffade inte en enda hund, jag fick inte springa lös, jag fick inte tävla med skidåkarna som hela tiden körde om oss, fast jag försökte många gånger. Du kan tro att jag var sur. Inte nog med det, jag var ju på väg att frysa tassarna av sig när dom skulle stanna ett i ett och svara på en massa frågor. Jag vill ju springa och röra på mig så jag håller värmen. Nej, j ag hoppas inte dom har några rätt. Inte var dom glada på mig heller för den delen. Nästa gång tror jag att jag stannar hemma. Sånt är ju bäddat för konflkt.

Jag är inte riktigt OK i min mage än. Matte läste i tidningen att det var en hund som hade svalt en anka, ja inte en rikgtig då, utan en liten plastanka. Hon frågade mig om jag har ätit upp något som ligger och spökar i magen, men jag lovar att det bara är älghornen... hoppas att det snart går över.

Ikväll ska matte duscha mig och klippa klor och sånt. Hon säger att jag inte får ha så långa klor och så mycket hår under tassara för det fastnar så mycket snö. Det håller jag med om. När vi har varit ute länge så blir det stora klumpar under tassarna. Då får jag stanna och bita bort dom. Det gör faktiskt lite ont också. Så jag ska vara snäll när matte klipper mig. Hon brukar också vara snäll och så får jag lite godis om jag är duktig.  

Kräksjuka

Det är synd om mig! Jag har inte mått så bra idag. Jag tror att jag har fått vinterkräksjukan! Jag vaknade jättetidigt i morse och mådde illa. Matte släppte ut mig och då kräktes jag. Det var JÄTTEKALLT, så det var inte så kul att vara ute, speciellt inte när man inte mådde så bra.

Jag mådde inte så bra häromdagen heller. Men det berodde nog på något helt annat. Matte har varit lite förkyld och köpt tabletter som heter Extra starka. Ofta när hon har något så brukar jag få en liten smakbit, men inte utav dom. Så när hon hade åkt till jobbet efter lunch en dag så hade hon glömt sina tabletter i köket och då passade jag på att smaka. Dom var inte ett dugg goda kan jag säga! Jag testade flera stycken efter det att jag hade kämpat en bra stund för att få upp påsen. Hur kan hon äta såna? Och jag undrar hurdan hon är i magen? Jag var inte så pigg kan jag säga. När husse och jag var ute på kvällen så blev det ett antal stopp och inte bara för att lukta…

Kanske har jag inte fått vinterkräksjukan i alla fall… den kan ju vara att jag åt upp hornen på den där lilla magnetälgen som satt på kylskåpet…? Jag skulle ju egentligen bara läsa ett kort som matte hade fått och satt upp där men älgen var så god att gnaga på… 

Jag piggnade till på eftermiddagen när vi var ute i skogen. Det var mysigt – men kallt! 


Datoriserad

Du ska veta att jag blev bortskämd i helgen. Det var verkligen som att bo på hotell (tror jag). Så fort jag bara nosade lite på farfar och sedan gick ut i hallen, så gick han ut med mig. Där dom bor är det så mycket att lukta på så man skulle kunna gå där hela dagarna. När husse och matte kom för att hämta mig hade vi varit ute jättelänge. Farmor hade till och med börjat bli orolig för farfar hade sagt att vi bara skulle gå en liten sväng eftersom vi hade gått en promenad alldeles innan. Men jag gick och han följde med så det blev längre och längre. Men vad glad jag blev när matte och husse kom. Å så trött jag var när vi kom hem. Borta bra men hemma bäst.

Nu ska jag berätta en annan sak. Matte sitter ju ofta vid datorn. Ja, det gör husse med, fast inte lika mycket. Matte jobbar eller hjälper mig att blogga eller nå´t annat, vad vet jag. Men i vilket fall så fick jag se att det låg en sådan där liten plutt i hallen som man stoppar in i datorn. Jag tror att hon kallar det för usb. Jag tänkte att om jag tar det kanske jag kan blogga alldeles själv så jag gjorde flera försök... efter ett tag så började jag fundera om det verkligen var så bra... jag var ju inte vid datorn utan i hallen och plötsligt var det där usb:t i flera delar. Jag kände på mig att detta inte var riktigt som det skulle och när matte kom hem kände jag mig lite skamsen för jag märkte på henne att nu stod det inte rätt till. Hon blev inte arg. Men jag såg att hon inte var särskilt glad heller. - Jag hoppas bara att Simon hade sparat sina foto från Österrikeresan på datorn, sa hon. Oj oj, tänk om jag hade förstört något nu? Men det löste sig. Han hade sina foton som tur var.Hotellvistelse

Härom dagen var jag och hälsade på min kusin Nippe. Ja, inte hundkusin, alltså det är ju en hund, men det är egentligen husses brors hund. Då blir det ju att vi är kusiner. Nåja, i alla fall hade vi jättekul. När våra hussar och mattar satt och fikade, lekte vi hela tiden i köket. Nippe är ganska gammal, han är 11 år. Jag tror att jag har berättat om honom innan. Han är en bordercollie. Han lärde mig flera knep. Det ena var en riktig nacksving. Han gjorde det på mig flera gånger och jag testade och testade, men jag fick inte riktigt till det. Han bara la ner mig... Jag måste snart träffa honom igen så han får visa hur man gör.

I morgon ska husse och matte åka bort och bo på hotell. Det ska jag också. Fast inte till samma ställe. Jag bara säger att jag ska bo på hotell, för det är nästan som ett hotell. Där får jag diska alla tallrikar, jag får ligga i TV-fåtöljen och jag får sova i sängen. Det finns jättemånga hundar också där dom bor så det är mycket att lukta på när vi är ute. Kan du gissa vart jag ska? Ja! Till farmor och farfar... fast hur mysigt det än är så kommer jag nog att längta lite efter husse och matte i alla fall.


Småaktighet

Du vet ju att jag är väldigt hjälpsam och stöttar upp husse och matte med det mesta här hemma... Men nu tycker jag att dom har blivit alltför otacksamma. Som vanligt brukar jag stå och passa på matte när hon plockar ur tvättmaskinen, jag fångar ibland en strumpa eller nåt så att det inte ramlar i golvet(?) och ibland tar jag hand om tvättbollen åt henne. Ska jag vara ärlig så är det främst den jag vill ha. Nåja, men idag så skulle matte tvätta och jag stod bredvid och höll koll. Då fyllde hon en tvättboll med tvättmedel och det sprutade ut åt alla håll och kanter som en sil... ! Näe, nu får du sluta ta tvättbollarna, nu har jag inga hela kvar, sa hon. Det tycker jag var småaktigt av henne. Vad kan det vara för fel med det? Det gör ju att tvättmedlet bara fördela sig lite bättre...

Inte nog med det. Husse släppte ut mig idag på förmiddagen. Efter en stund ville jag gå in och dröm om min förvåning... han hade tagit bort granen och alla glittriga bollar i den. UTAN ATT JAG FICK VARA MED!!! Så sur jag bleeev. Hur kunde han? Det hade ju varit hur bra som helst om jag hade fått plocka bort dom nu när dom ändå skulle väck. Innan fick jag ju inte röra dom minsann. Nej, nu är jag besviken på min familj! Jag gav mig i alla fall inte helt och hållet. Sopa skulle jag hjälpa till med i alla fall, så det så!!!


Isigt och kallt

Usch, så tråkigt det har varit idag. Snöigt, blåsigt och kallt. Jag har bara varit ute ett par korta kisspromenader. Jag fick inte ens hjälpa husse att skotta snö, fast jag tycker att det är så kul. I stället har jag hjälpt matte och husse att frosta av frysen. Jag tog hand om jättestora isklumpar. Det är tur att dom har mig. Men jag förstår inte varför husse inte tycker att jag ska ta med mig stora isbollar in när vi har varit ute. Det är ju minst lika roligt som vanliga bollar. Nästa gång ska jag försöka smyga med mej en in i alla fall. Fast det är lite svårt att ta nån nu när det är så mycket snö ovanpå.

Härom dagen gick vi till hagen i stadsparken igen. Först var jag lite orolig att den där store, otäcke hunden skulle va där igen, men det var han inte som tur var. I stället kom Texas efter en liten stund och jag blev såååå glad. Vi hade jätteroligt i snön och jag ville knappt gå hem fastän det var kallt och jag hade is i skägget. Texas, han är min allra bästa kompis :-)

Egentligen skulle vi åkt till Göteborg i morgon om inte matte varit tvungen att jobba. Dom ska visst ha någon planeringsdag som hon var tvungen att vara med på. Tråkigt tycker jag för i så fall skulle jag fått vara med på utställningen Mycdog. Nu får jag i stället hålla tasstummarna för mina syskon som ska dit. LYCKA TILL! Jag längtar efter er och hoppas att det inte dröjer så länge tills vi kan träffas igen.

Attackerad

Idag är jag jätteledsen... jag har blivit attackerad av en Rottweiler. Det var en kille som var 6 år. Dom kom till hagen när jag och en annan tjej var där och lekte. Hans matte sa att han vara jättesnäll och aldrig hade varit elak mot någon hund, så vi tyckte att det var OK att han kunde komma in. Först gick det jättebra, men rätt som det var bara gick han på mig. Jag är ju inte den tuffa typen precis och hade redan lagt mig, men han bara bet och bet på hela mig. Matte skrek och det gjorde hans matte också. Till slut tog hans matte bara tag i honom och fick bort honom från mig. Så rädd jag var. Jag har aldrig varit så rätt i hela mitt liv! Matte blev också rädd. Hon kollade mig, men det hade inte gått hål någonstans, sa hon. Jag undrade först vad hon menade, men hon menade om det blödde, men det gjorde det inte. Den otäcka hunden och hans matte gick hem och jag hoppas att dom inte kommer dit mer. Efteråt var jag ganska spak och fastän den andra tjejen kom och pussade på mig så ville jag inte leka mer.

På eftermiddagen var vi hos farmor och farfar och det var jättemysigt. Där blir man inte utskälld och biten på minsann. Där får man vara med och diska tallrikar och annat gott när dom har ätit. Det är jättebra.

Nej, tacka vet jag att vara ute i skogen där man kan springa som man vill utan att bli påhoppad. Igår var vi vid Västersjön och till och med jag tyckte att det var vackert i skogen. På ett ställe hade någon skjutit ett djur, vi tror att det var ett rådjur, men husse och matte sa att jag inte fick gå och kolla. Jag hade gärna velat vara med och jaga nån gång. Jag tror att jag ska fråga Gastons husse, jag vet att han gör det ibland.På nyårsafton var jag hos farmor och farfar för husse och matte var bortbjudna till några som jag inte känner. Gissa om jag hade det mysigt. Dom är så snälla. Jag fick ligga i farfars bästa TV-fåtölj och han satt i soffan i stället. När husse och matte kom för att hämta mig, tänkte jag först inte följa med. För vem ville lämna den goa sängen... ?

Det small en del ute, men jag såg inget tyvärr. Men jag tycker inte att det var något konstigt med det. Undra när det blir nyårsafton igen?


RSS 2.0