Mardröm

Jag förstår mig inte på min matte. Hon klagar jämt över att hon måste gå upp så tidigt varje dag och att hon är så trött. Men när helgen kommer och hon inte jobbar, utan kan sova lite längre, vad gör hon då? Jo, hon är uppe och stövlar nästan lika tidigt som när hon jobbar! Idag tänkte jag, att jag ska minsann inte gå upp så tidigt, så jag låg kvar i min säng - lääänge efter det att hon hade gått upp. Men för ett par veckor sedan när det var lördag, så hoppade jag upp samtidigt som matte fast klockan bara var lite över sex. När jag fattade att hon inte hade tänkt gå ut med mig så tidigt så tyckte jag att det var lika bra att gå och lägga sig igen. Och du vet, när man somnar om så där på morgonen så kan man ju drömma alldeles förskräckligt och det var precis vad jag gjorde. Jag sov som en stock i hallen och drömde om - ja, tro mig eller ej - en mardröm om en pudel! Det jag inte visste var att när det stora otäcka monstret kom emot mig i drömmen så ylade jag aaaaaaoooooooooouuuuuuuuu jättehögt. Husse slet upp sovrumsdörren och matte tog nog trappan upp i tre kliv. Yrvaken försökte jag le lite pinsamt mot dom. Jag hade ju bara drömt...

Flytthjälp

Här rullar det iväg i tid vill jag lova. Matte har sagt att det bara är lite mer än en månad tills vi ska flytta. Och hur länge det nu kan vara - inte vet jag! Men det är väl bara att vänta och se. I vilket fall är jag ganska tjurig på min familj... jag har inte fått vara med och bestämma vart vi ska flytta, jag har inte ens fått följa med och titta på det dom har bestämt att vi ska flytta till. Jag har förstått att det är väldigt liten trädgård i alla fall. Det kan ju i och för sig vara ganska bra, för det innebär ju att vi kommer att gå en sväng varje gång jag vill gå ut. Alltså, jag blir inte bara utsläppt i trädgården som nu (jag tycker att det är OK, men det säger jag inte). Då kanske jag vill gå ut lite oftare än vad jag vill nu... :-) Sedan är det en annan sak - det finns tydligen ingen trappa i det nya huset. Hur ska jag kunna ligga och ha uppsikt över min familj då? Jag brukar ofta ligga i trappan här hemma och då märker jag precis var husse och matte håller hus. Nåja, det ger väl sig när vi kommer dit.

Tjejerna har varit här och packat alla sina saker och jag har hjälpt till. Så roligt jag hade. Jag hittade både det ena och det andra...

Vad kan finnas i den här kartongen tro... ?


Jag vill också hjälpa till...

Men i helgen var vi i paradiset! Halmstad alltså! Det var hur skönt som helst. Det var så länge sedan vi var där så jag hade nästan glömt bort hur mysigt det är. Där kan jag ju gå ut och in precis som jag vill. Vi var också på stranden som inte var någon strand utan ett stort isfält med små fläckar av sand här och där. James var med och vi hade sååå roligt. Synd att inte Nemo kunde komma också, men jag hoppas få träffa honom nästa gång vi åker dit.


Sökpinnar och granbarr


Det är en sak som jag tycker är rätt konstig. Precis innan jul så tog dom in ett stort träd i vårt hus och bara några dagar senare så tog dom ut det igen. Vad är det för mening med det? Jag kommer ihåg att vi hade ett sådant träd, som dom kallar gran, inne förra gången det var jul, men inte att det var så kort tid. Men denna gången sa husse att den barrade så att det var lika bra att slänga ut den. Barr är tydligen dom där små, små sticksiga sakerna som fastnar i min päls.

I år lät jag bli alla fina röda bollar som hängde i granen. Jag förstod att det inte var några leksaker som jag fick leka med. Men nu ska jag berätta något roligt när husse tog in granen i huset...  När dom väl hade ställt granen i den där stora vattenskålen, så sa matte "nääe, den är ju precis sned". "Det är inga problem", sa husse. "Vi får lägga något under skålen". Både husse och matte letade efter något som hade bra storlek som dom kunde peta under vattenskålen och till slut kom matte på att dom kunde låna mina sökpinnar. Efter mycket snurrande och trixande blev dom så nöjda när dom hade petat under två stycken pinnar och granen stod rak och fin. Men när dom hade gått därifrån för att leta reda på alla lampor och bollar som ska var i granen, tänkte jag att det där är ju mina pinnar och när jag har hittat en sådan i skogen, blir matte jätteglad och då får jag godis. Så jag la mig ner och krafsade ut en av pinnarna och sprang gladerligen fram till matte och visade den. Och mycket riktigt, matte blev jätteglad och sa "å vad du är duktig som har hämtat en pinne". Det hon inte visste då, var att jag hade hämtat en av dom som låg under granen, hon trodde att jag hade tagit en ifrån påsen där alla dom andra ligger.

När jag hade fått min godis och matte gick tillbaka till granen och skulle börja sätt i lampor frågade hon husse varför han hade rufsat till mattan så och varför granen inte stod som den stod förut, sedan förstod hon att det var jag som hade hämtat en av pinnarna... hon blev inte arg, hon blev mest glad att inte granen hade vält. Sedan bytte dom ut pinnen till något annat och pallrade upp granen med. Och tack och lov fick jag ha mina sökpinnar ifred.


Mammig

Hade tänkt att jag skulle höra av mig här direkt efter utställningen, men jag har varken haft tid eller ork. Det är så mycket att stå i hela tiden. Nu har man i alla fall varit med på sin andra utställning här i livet. Passar bra för jag blir ju snart 2 år! Men herregud så många hundar det var. Själva utställningen spelar inte så stor roll, det tycker inte matte heller (men jag kom trea i alla fall), det roliga är att träffa mina syskon och min mamma och så alla andra roliga Tollare förstås. Men det var tur att Helen gick med mig annars hade det nog gått åt pipsvängen helt. Matte är inte så duktig på det där. Jag tycker att hon ska träna.


Ska jag vara ärlig var jag lite nervös, faktiskt.


Här kan man tro att jag kom tvåa, men det gjorde jag ju inte.


Min underbara mamma. Och vet du? Jag kände att hon luktade så gott, så gott. Så som min mammafilt gör som jag fick av kennelmatten när jag flyttade ifrån dom. Jag ligger ofta på den filten och jag kan känna mammadoften än. Fast kom inte och säg att jag är mammig för det, för det är jag inte.







Ja inte var det enkelt precis att behöva åka hem på kvällen. Men jag sov hela vägen, jag var helt slut. Hoppas att vi kommer att åka på sådana här tillställningar fler gånger.


Trött

Åh, jag är så trött. Inte nog med att vi var uppe jättelänge inatt, vi har varit och gått runt Väsersjön idag igen. Men inte bara vi, Gaston var med. Och det var också med en tjej som hette Bella. Henne har jag aldrig träffat förut. Hon var bara tillfälligt hos Gaston och hans familj när hennes husse och matte var borta. Först gick hon i koppel hela tiden, för Gastons matte var inte riktigt säker på henne. Då lekte jag och Gaston för fullt. Vi har verkligen roligt han och jag. Men sedan när våra hussar och mattar skulle fika lite så var Gaston mest intresserad av det, så då upptäckte jag Bella! Oj, vilken snygging det var. Gastons matte släppte henne och vi lekte jättemycket i snön. Hon var mindre än jag, så hon hade det lite jobbigt där det var djup snö, men jag hjälpte henne lite. Jag kultrade runt med henne och då blev snön platt så att hon kunde gå igen :-) Jag ska vara ärlig och säga att jag blev lite förälskad i Bella ♥♥♥ Så heter hon ju nästan som Belliz också :-)





Igår var det ju nyårsafton. Och det var verkligen roligt att titta på alla stjärnorna på himlen. Men ibland small det rätt högt. Jag skällde till på dom ibland, för jag tyckte att det blev lite för mycket. Men det roliga var, att på natten var det kramsnö och matte var ute och kastade snöboll med mig. Det var riktigt kul. Innan har det varit så kallt att vi inte har kunnat kasta snöboll ju. Men ikväll ska jag sova tidigt, för jag är såååå trött.

RSS 2.0