Grod-prinsessa!

Idag har vi utforskat skogen lite mer vid vårt nya hus. Så mysigt det var. Vi gick vid den lilla sjön och då träffade vi taxen Vincent. Han är för mysig, men så liten han är. Det är inte lätt att leka för han försvinner ju under mig. När vi skulle gå ropade matte på mig och jag stannade bara lite och sa hej då till Vincent innan jag sprang fram till matte. Hon tyckte att jag var jätteduktig och sa att hon nog skulle kunna släppa mig lös snart även här i våran skog. Nu när jag börjar känna mig hemma här så hittar ju jag hem om matte skulle komma bort från mig. Men det gör hon nog inte hon brukar hålla sig intill mig hela tiden. Vi gick en annan väg sedan och kom upp vid husen nästan där Lina bodde innan. Sedan gick vi utmed gatan och sedan in i skogen igen och kom ut precis vid vårt hus. Så bra det blev. Nu vet vi att vi kan bara kan gå rätt upp i skogen och där finns många mysiga promenadstigar.

Men vet du en annan sak? Jag har pussat en groda idag också. Vid den lilla sjön var det precis fullt av grodor. Matte sa att pussar man en groda så kan den bli en prins. Så jag pussade en och hoppades att det skulle blir en prinsessa, en hundprinsessa! Men det blev det inte! Grodan satt bara kvar och stirrade på mig och förvandlades inte ett enda dugg. Nej, helst vill jag träffa en riktig hundprinsessa- en Bellizprinsessa ♥ ♥ ♥.

Hund i city

Idag har jag varit "Hund i city"... Ida, min bästis som brukar hämta mig ibland och gå ut med mig, frågade matte om jag fick följa med henne till stan idag för det var lite hundgalej. Själklart, sa matte. Hon tyckte att det passade jättebra för dom skulle hålla på och greja i förrådet och då hade det varit lite jobbigt och ha mig med sa hon. Undra vad hon menar med det?

I varje fall så har jag haft en toppendag med Ida. Och kan du tänka dig... en kompis till henne kom också och hade med sig en sådan underbar tjej som hette Bella. Det var en Lagotto, hur söt som helst. När vi var på väg hem fick vi springa lösa och busa och hade så himla kul. Jag hoppas att jag får träffa henne igen. Husse säger att jag bara är ute och jagar brudar...

Men kan du tro att jag var trött sen, eller? Jag bara la mig på gräset när jag hoppade ur bilen här hemma. Matte sa att hade hon kunnat lite på mig så hade jag fått ligga kvar. Och det kan du skriva upp att hon hade kunnat. Jag hade inte rört mig ur fläcken. Men jag somnade gott på mattan också när jag kom in.






Gamla kompisar

Nu har jag faktist jättemycket att berätta... Min matte har varit så trött, så trött så hon har inte orkat hjälpa mig så att jag kan förmedla vad som händer i mitt liv till dig. Men nu ska du få höra...

Vi har bott ganska länge i vårt nya hus nu - så länge att jag vet precis var vi är när vi kommer i bilen förbi huset där alla barnen brukar vara (matte kallar det för dagis) - då är vi hemma. Då brukar jag säga det till matte i bilen så att hon inte ska köra fel. Å så blir jag så glad när vi kommer hem för jag tycker att det är jättebra i vårt nya hus. Lite tråkigt att det inte är någon stor trädgård, men vi har hittat bra vägar med härliga dofter där vi går varje dag. Jag vill inte påstå att matte och husse har engagerat sig i mig särskilt mycket sedan vi flyttade, för varje kväll ska dom antingen åka och handla hyllor eller lampor eller nå´t, annars ska dom hålla på och montera ihop en massa grejer. Men flera gånger har vi i alla fall varit och gått runt Västersjön. Å så skönt det är att springa fort fort nu när det inte är någon snö eller hal is. Där får jag springa precis som jag vill och det är så kul. Matte och husse säger att jag är så duktig för när vi möter någon så ropar dom in mig och då kommer jag alltid och går bredvid dom, då får jag en godis :-)

För ett par veckor sedan var matte och husse och mina tvåbenta syskon och deras sambos, ja en hel drös med folk, på en resa. Dom skulle flyga och då fick inte jag följa med. Men kan du tänka dig - jag fick vara hos Gaston och hans familj. Kan det bli bättre? Första natten fick jag sova hos Farmor och Farfar och det gick också bra, sedan var jag hos Gaston. Vad vi busade! Jag busad också med Markus och Matilda och det var jättekul. Jag fick till och med hoppa upp i deras säng, fast berätta inte det för matte. 

 
Jag hoppas verkligen att Gaston kommer och bor hos oss någon gång när hans familj ska åka någonstans dit inte han kan följa med.

Men det roligaste är ändå att nu har vi kunnat åka till Halmstad igen. Nu finns det vatten (även i kranen ;-)) Det är verkligen mitt favvisställe. Där känner jag mig som en kung som skådar över ägorna...



Men husse har sagt att han kanske ska bygga om lite på verandan och då undrar jag om jag kommer att få ett så bra utkiksställe? Kanske till och med bättre, vem vet...

Kan du tänka dig, förra helgen fick jag även träffa Nemo och Lima. Det var såååå länge sedan. Först visste jag inte riktigt vem det var som kom där på stranden och jag är inte säker på att dom kände igen mig heller. Men sedan sprang vi och busade jättemycket. Men vi badade inte för det var alldeles för kallt.





Deras snälla matte hade tagit med sig fika så vi alla hade en riktigt mysig stund i solen och även vi fick äta bulle - mums!


RSS 2.0