Championmamma

Nu börjar snöhögen på våran tomt att krympa alldeles förskräckligt. Jag som har känt mig som en kung, när jag har kunnat sitta där uppe och titta ut mot vägen och på alla som går förbi. Men å andra sidan är det rätt skönt när snön försvinner. Det tråkiga är att det blir väldigt slaskigt och kladdigt ute. Men det gör inte mig så mycket, värst är det för husse och matte som får torka mig så när vi kommer in. Dom vill ju inte att jag ska dra in en massa smuts i huset. Bäst är det när dom duschar mig, det är så skönt och det känns mycket bättre än när pälsen är full av sand. Matte tycker i alla fall att jag är jätteduktig när jag sätter mig innanför dörren när vi kommer in och väntar på att hon ska torka mig, eller att vi ska gå upp i duschen.

Nu har dom tagit bort den stora spegeln som stod i hallen. Matte sa att det var bara för att jag hade gnagt sönder den! Men, jag tyckte inte att det var någon fara. Nu finns det i alla fall gott om plats där i hallen och matte har lagt ut min filt som jag har haft i köket där. En dag när jag var själv drog jag med mig filten till hallen vid ytterdörren, där ligger jag ju faktiskt mest, så jag tyckte att jag ville ha filten där i stället. Matte sa att det var OK, men att jag får flytta den dit själv när jag vill det, för den kan inte ligga innanför dörren så att alla trampar på den när dom kommer in. Sedan flyttade hon tillbaka den till innerhallen igen. Jag får se hur jag gör i morgon...

Jag ska berätta en annan sak. Jag är jättestolt! Stolt över min mamman som nu är Champion. Nej, inte champinjon, sådan där svamp! Utan något om att man är en jättefin hund och det är min mamma faktiskt. Du kan läsa om henne hos kennelmatten eller hos hennes familj. Grattis min fina mamma!


B-höfter

Oj, oj, oj vilken dag... Matte var hemma på lunchen och passade på att läsa posten. Hon hade fått brev från Kennelklubben där det stod att min höfter var B! Hon blev inte alls glad såg jag på henne. När hon och husse sedan kom hem efter jobbet så hörde jag att dom pratade om att mina höfter var B! Jag fattar ingenting... Det var till och med så att matte ringde till kennelmatten och frågade om det var något fel på mig! Är hon precis go, eller? Det är väl inga fel på mig!!! Om min höfter nu är A eller B, eller jag vet inte vad, spelar väl ingen roll - jag är ju hur frisk som helst! Jag kan springa och busa och hoppa och göra precis vad jag vill. Jag har inte ont eller nå´t! Men kennelmatten lugnade matte och sa att det är inga fel med B-höfter. Det är helt felfria höfter, så matte blev glad igen sen. Sicken tur! Jag sa till henne att B måste ju betyda bäst! (tips från kennelmatten). Men ska jag vara helt ärlig så var jag lite orolig på da´n fast jag inte riktigt visste vad det handlade om. Men nu är jag helnöjd!

Efter en lång promenad fick jag ställa mig i duschen, för nu är det riktigt slaskigt ute, vill jag lova. Då är det jätteskönt att duscha varmt och gott. Efter det blev jag så trött och belåten. Ska bara vänta in husse att han ska äta sin nyhetsglass, för sedan får jag alltid slicka skålen - mums :-)




Trä är mums

Idag har vi varit i Västersjön - äntligen! Det var sååå länge sedan vi var där. Men det är ju bara för att det är så mycket snö. Och mycket snö var det än. Vi kunde inte köra fram med bilen där vi brukar stanna, utan vi fick gå jättelångt i ett upptrampat spår. För mig var det inga problem, jag kunde ju springa lite huller om buller, men för husse och matte var det värre. Men när vi kom fram till vägen som går runt sjön så var det plogat så då gick det bättre.

Men vet du vad som hade gått på den lilla stigen? Ja, jag visste inte vad det var, men gott luktade det och jag satte fart med nosen i backen för att försöka komma ifatt det goa, men var husse och matte på väg att sringa ifrån mig, så det var bäst att vända. Matte sa att det var en älg! Jag har aldrig sett en älg. Här hemma brukar det gå två stycken rådjur och dom har jag tittat på flera gånger, men här har aldrig vari nå´n älg. Det är tur det säger matte, för dom är jättestora och sådana vill hon inte ha i trädgården. Det var kanske tur att jag inte kom ikapp den där älgen om den var så stor.

Nu har jag fått en ny kompis igen. Igår träffade jag en kille i hagen som jag just nu inte kommer på vad han hette, men det var en kul kompis. Det var en jaktlabrador, sa hans matte. Han och jag lekte och hade jättekul.

Idag har husse lagat trappan i hallen. Han var inte så glad på mig. Det var faktiskt bara för att jag hade tuggat sönder lite i ena hörnet. Men nu är det jättefint. Jag hade faktiskt lite dåligt samvete, så jag tänkte att jag hjälper husse att rätta till efter mig... Men det räckte med att jag tog en liten träbit i munnen så skrek han på mig att låta bli, så det är nog bäst att jag håller mig ifrån trappan i fortsättningen. Men än finns det tre knoppar kvar (OK, två och en halv) på byrån... De två är rätt högt upp, men jag tror att jag ska kunna ta dom med ;-)




Nyröntgad

Jaha, då har man varit och fotat höfterna nu också... Inte nog med att matte ska fota så fort vi gör något eller det kommer någon, nu skulle vi åka till en veterinär som skulle ta foton också. Och det var inte någon vanlig fotografering heller. Nej, först fick jag en spruta och du må tro att jag blev konstig. Det måste varit av den. För i mitt huvud tänkte jag att jag skulle busa med mina syskon, men min kropp gjorde inte vad jag ville. Den bara ville ligga kvar på golvet och när jag reste mig upp lite gick bakbenen åt det ena hållet och frambenen åt det andra. Jättekonstigt. Mascots husse sa att det är precis så hussarna känner sig på lördagkvällarna, jag undrar vad han menade med det.

Till slut fick vi gå in i ett rum där jag fick ligga på rygg och matte höll mig i frambenen och en annan tant i bakbenen. Jag protesterade inte ett dugg för jag tyckte att det var rätt skönt att få koppla av. Man liksom törnade bort lite och då behövde jag ju inte kämpa med att hålla koll på alla andra. Sedan fotade hon min mage, eller ja höfterna rättare sagt. Sedan fick jag ligga på sidan så tog hon kort på frambenen också. En konstig stor kamera var det, inte alls en sådan som matte har. Sedan kom det in en gubbe och tittade på korten och sa att det ser bra ut. Jaha, hade han förväntat sig något annat eller?

Hhmm, det roliga var i alla fall att jag hann träffa min bror Rocky, honom har jag inte träffat sedan vi flyttade från kennelmatten. Sedan var det ju jättekul att träffa mina systrar och Mascot och min älklingsbrorsa, Foppa. Men nästa gång hoppas jag att det blir lite annat än att sitta groggy i ett väntrum. Nej, ut och springa och busa är vad vi vill göra!!! Nu tyckte jag att kennelmatten sa att vi skulle träffas snart igen och då skulle vi testa oss med något mentalt - Ja, kan ju alltid vara kul!


Bästisbrorsan Foppa



Min söta syster Tazza

Jag måste också berätta att vi har varit i Halmstad och sovit över för första gången när det var vinter. Det var jättemysigt. Husse håller fortfarande på och bankar och har sig inne i badrummet och jag hjälper till så gott jag kan. Jag hämtar lite plaströr och packningar och så... Men matte och jag gick en lång, lång promenad på lördagen när det var riktigt soligt och varmt. Men det var fortfarande så mycket is och snö att hon ville inte att vi skulle gå till stranden. Husse och jag gick dit en sväng på söndagen, men det var faktiskt inte så kul. Jag längtar efter att snön ska försvinna nu så att jag får springa där och jaga fåglar, det är så roligt.


Havsluften suger - jag var helt deckad på kvällen.


Jag har också hjälpt husse i trädgården och klippa träd. Fy, vad jag fick slita! Han slängde ner hur mycket grenar som helst runt omkring sig.


Kolla vilket sjå jag har...



Fullt upp...


Matte! Sitt inte bara där med kameran - hjälp till!!!

RSS 2.0