Gismo

Jag måste berätta att i fredags när vi nästan precis hade kommit till stugan så kom det två tjejer till oss. Dom hade med sig två Tollare. Så glad jag blev! Å vet du, den ene var bara 14 veckor! Han hette Gismo. Han var så söt, så söt. Men vilket busfrö. Han sprang runt, runt, grävde lite i gräsmattan, hoppade på sin matte, tog den andres koppel och sprang runt med och inte nog med det han hängde med ett fast grepp i mitt ena öra!!! Med SYLVASSA tänder. Å hej å hå. Nu förstår jag hur matte kände det, för hon sa att jag var precis likadan. (Fast det tvivlar jag ju på förstås.) Den andre hunden hette Otello och var nästan sju år. Han var väl så där lagom kul. Han mätte lite med mig, men jag är ju inte någon huligan precis, så jag lät honom hållas. Jag vände bort och försökte vara med Gismo i stället, men han var ju inte still en sekund, så det var ju inte så lätt. Jag hoppas få träffa den där Gismo igen - när han har vuxit till sig lite :-)

Matte tömde sin telefon på bilder idag. Här får du se några!


Detta var i somras när matte och jag var själva på stranden en hel dag.


Här är vi vid våran strand fast vi inte får... jag fick sitta vid kanten och titta på när Lise-Lotte och Bertil badade. Tror du jag var sur, eller?


Är i bilen på väg hem från stranden - nybadad!


Busar lite med Husse!


OK, visst kan jag väl sitta fint om du ber mig...


Härlig promenad på stranden, även att det inte riktigt är tillåtet ännu, men snart kan jag springa där när jag vill.


Snatteri

En vecka går ganska fort och nu är det helg och vi är i Halmstad igen. Fast egentligen är det ju rätt länge sedan vi var här eftersom vi var hemma förra helgen. Rättare sagt, jag var hemma, hemma hos farmor och farfar, eftersom husse och matte var i Göteborg och åkte båt. Men jag ska inte klaga, jag hade det jättebra hos farmor och farfar.

Igår var vi i hundmatochgodisaffären. Vi brukar gå dit när vi är här och då får jag lite lördagsgodis. Vet du vad jag gjorde? Jag snottade en godis ur en låda :-). Matte sa att jag skulle få välja ett gott ben och när jag nosade runt så var den där lådan där med godisar och jag kunde inte låta bli. Men jag tog bara en! Matte blev inte arg, hon sa bara att jag inte får göra så fler gånger.

På kvällen gick vi på vår strand. Fast egentligen får man nog inte det rikgtig än. Men vi var inte de första... det var flera andra hundlukter kände jag. Fast jag fick inte vara lös, men jag hoppas att vi går där en sväng idag också och att jag får springa och helst doppa tassarna lite också.

Matvägran

Denna veckan har jag försökt matvägra! Jag tycker att det är ganska tråkigt här hemma, så jag tänkte att om jag inte äter kanske matte förstår att jag inte vill vara här hela dagarna själv. Det är mycket roligare i Halmstad. Där kan man vara ute nästan jämt och husse och matte är inte på jobbet hela dagarna. Men att matvägra var ingen hit. Man blir ju hungrig, ju. Men idag har jag ätit som vanligt igen, det var inte så roligt att låta bli. Och det verkar inte som om det hjälper heller, för det blir inte Halmstad ens till helgen. Om jag har fattat det rätt så ska husse och matte åka till Göteborg i morgon och jag ska få vara hos farmor och farfar. Det kan ju bli kul i och för sig, men jag hade lätt kunnat följa med till Göteborg, där bor ju min brorsa Foppa och jag hade gärna velat träffa honom.

Men lite kul har det varit i veckan i alla fall. En dag sa matte, att vi skulle gå till hagen. Så glad jag blev. Jag sprang runt, runt för att hon skulle skynda sig och klä på sig så att vi kom iväg nån gång. När vi sen gick iväg upp mot backen var jag så ivrig så jag tog ett och annat skutt. Men det tyckte inte matte om. Hon röjde till som bara den. Aj, aj, aj tänkte jag. Nu är hon på krigsstigen, det är bäst att passa sig. Hon hade nog haft en jobbig dag på jobbet. Jag skärpte mig och gick så nära henne att en gång höll hon på att snubbla på mig. Inte kan hon se sig för heller. Men det var kul i hagen i alla fall. Den dagen träffade vi bara en annan hund. Det var en liten minitax som hette Vincent. Men så kul vi hade. Han och jag var lika gamla. Han sprang jättefort. Men han var ju så liten så jag fick passa mig så att jag inte gjorde honom illa för ibland råkade jag ju springa omkull honom. När vi gick hem, gick jag jättefint bredvid matte. Hon sa att så bra hade jag aldrig gått förut och att jag alltid skulle gå så fint. OK, jag ska försöka. Men det är inte så lätt alltid.

Vi var i hagen en dag till och då träffade jag faktiskt Texas, min gamla polare. Det kom flera andra hundar också som jag aldrig har träffat. En litet tjej skällde hela tiden. Jag undrade vad hon menade, för hon verkade inte vara arg. Dom är konstiga en del...!

Sen har jag fått träffa Lina också. Det var länge sedan. Hon hade med sig lite bilder som hennes kompis Sandra tog på mig förra sommaren. Jag kan visa dom om du vill. Tänk att där var jag bara ett halvår nu är jag ett och ett halvt år. Stora killen!














Hemma igen

Nu har semestern slutat för husse och matte och vi är där vi slutade för ett tag sedan. Jag tyckte faktiskt att det var rätt roligt att komma hem igen. Vi har inte varit hemma på fem veckor säger matte, vad vet jag? Vi har i alla fall gått våran vanliga runda, och gud så mycket det var att lukta på. Det var flera dofter som jag inte kände igen och några gamla vanliga förstås. Självklart har det varit lite tråkigt att vara ensam hemma. Första dagen visste jag inte riktigt vad jag skulle göra, det gäller ju att komma in i vanliga gängor igen. Jag kände mig lite sysslolös ett tag och då fixade jag till husses tofflor, men bara lite...

Vi har också varit i Västersjön, fast jag har inte badat. En kväll skulle matte lägga ett spår. Vi har faktiskt inte gjort det på hela sommaren och när jag skulle börja leta upp min trasa, var jag lite vilsen och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Men säg till mig så jag vet vad det är jag ska göra, sa jag till matte! Till slut kände jag att hon hade gått där i skogen och då började jag nosa i hennes fotspår och hittade till slut trasan. Jag hittade faktiskt husses gamla handske också. Men matte är ju lite knäpp! Vi har inte gjort detta på jättelänge och så gjorde hon på ett nytt sätt och ett jättesvårt spår. Nej, nästa gång tror jag att jag ska låta blir. Om hon inte gör som vanligt förstås, för det tycker jag är jättekul.

Nå´t som var riktigt roligt och som jag hade glömt, det var min Wooba! Så kul jag hade med den... Matte busade med mig och Wooban och det tycker jag är jättekul.






Sedan var det naturligtvis roligt att trätta Simon och Hanna och mormor och farmor och farfar... ja, jag kan inte nämna dom alla. Det har varit en händelserik vecka ska jag säga. Men när det var fredag åkte vi till Halmstad igen - i mattens nya bil! Kan du tänka dig, hon har köpt en ny bil bara för min skull. Hon säger att hundar inte kan åka cabriolet, så hon har köpt en liten bil med stor koffert som jag kan ligga i. Vi var till och med och köpte en så´n där stor, go filt som täcker hela bagaget. Det är riktigt kul att åka bil nu!

När i kom till stugan fick jag åka med väskvagnen, det var riktigt roligt det också :-)




Fullt upp...

Idag har jag haft det ganska jobbigt. Först skulle husse åka och tvätta bilen. Då tänkte jag att jag skulle hjälpa till, så när han hade ställt fram hinken med biltvättarsakerna, var jag snabbt framme och tog svampen. Men det hjälpte inte, jag fick inte följa med ändå. Kanske berodde det på att jag plockade isär svampen i många delar, husse tycker att det är lite svårt att tvätta med den då.

Han åkte i alla fall iväg själv. Då skulle matte tvätta fönster. Jag följde efter henne hela tiden. Jag var ju tvungen att stå nedanför den där gamla pallen och se så att hon inte ramlade. En gång ville jag hjälpa henne och tvätta så jag tog upp trasan ur hinken. Den var dyngsur! Men hon ville inte ha min hjälp sa hon. Hon kunde torka själv. OK då, tänkte jag, sköt dig själv då. Jag letade reda på mitt goa ben och mumsade på det i stället.


Fast matte skrattade och undrade om jag hade en cigarr i munnen! Hhmm?

Nu har jag i alla fall lärt mig att bära tidningen hela vägen hem. När vi har gått våran morgonrunda och husse har köpt tidningen så bär jag den hela vägen hem. Inte från kiosken, men när vi har kommit in på Måsen. När vi har kommit nästan ända hem så släpper matte mig och jag får springa i förväg och lämna tidningen till husse när han kommer. Då får jag alltid godis och dom säger att jag är jätteduktig som bär tidningen utan att busa eller tugga sönder den.


Bra grepp, eller...?

På eftermiddagen skulle vi lämna in bilen på verkstaden för att dom skulle laga någon blinkers eller nåt. Då gick vi en promenad och matte och husse skulle gå in i en möbelaffär. I sådana affärer får inte hundar följa med in. Ja, hundar får förresten inte följa med in i några butiker, typ. Men nu skulle jag få vänta utanför. Jag fick en härlig plats i skuggan, så jag tyckte att det var bra. Jag låg där och kollade bilar och folk som gick förbi. Ibland har jag inte alltid varit så glad om jag har blivit lämnad, men nu var det helt OK. Jag såg minsann att husse kikade på mig genom fönstret, men det hade han inte behövt. Jag iddes inte göra något ändå.

Vet du vad vi gjorde sen? Jo, vi åkte till hundbadet! Och kan du tänka dig? Jag hade inte mer än simmat ut en omgång förrän Nemo kom! Så glad jag blev. Men dom hade faktiskt redan varit där en stund och var på väg hem. Men det gör inget, vi fick leka lite i alla fall.

När vi kom hem duschade matte mig med schampo. Det gör hon inte alla gånger vi har varit och badat, utan bara duschar av mig med vatten. Men nu blev det schampo med massage och det var så skönt. Det enda som stör mig är när hon ska ta huvudet. Men då säger matte att jag är sjåpig. Jag doppar ju hela huvet i havet säger hon.

Efteråt var jag lite uppe i varv och skulle gärna velat leka lite, men det ville varken husse eller matte. Men jag tjuvade bollen i badväskan och lekte lite med mig själv. Det är ganska kul att ligga på trappan och se bollen studsa ner, hämta den och börja om igen...


Grisen fick också vara med...

Tjejer

Idag har jag träffat Ika igen. Henne har jag inte träffat på ett helt år, så jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg henne. Men det gör inget för det var kul ändå. Det var bara en liten, liten stund som hon kom och hälsade på i vår trädgård. Hennes farmor och farfar bor här så hon var bara och hälsade på. Jag frågade aldrig, men jag hoppas att hon stannar ett par dagar så att vi kan träffas igen.

Häromdagen när vi gick på våran morgonpromenad träffade jag Nikita igen. Hon är för go. När non såg att det var jag som kom långt efter så la hon sig ner och väntade på mig. Men det tråkiga var att Nikitas matte sa att hon hade blivit lite sjuk. Jag hoppas att det inte är något allvarligt. Jag tycker att hon är jättego.

Men även om jag älskar alla tjejer, så längtar jag efter Belliz. Det är toppentjejen nummer ett!

Den här helgen har det varit en massa stora båtar i Halmstad och vi gick på bryggan för matte och husse skulle titta. Dom sa att det heter Marinfestival. Jag tyckte inte att det var särskilt kul, ska jag erkänna. Inte fick jag kissa där jag ville och inte fick jag hoppa i vattnet heller. Men när matte och husse skulle äta så låg jag snällt under bordet. Dom åt räkor och jag smakade på en som någon hade tappat, men jag tyckte inte att det var särskilt gott. Hur kan dom äta sån slaft?



Vi har haft gäster och dom ville gå ner och ta ett dopp. Jippie, tänte jag, nu får jag också bada. Men inte då, jag fick sitta på stenarna och vänta. Hur sur är man då, då? OK, jag vet att hundar inte får vara på våran strand nu, men det var inte alls mycket folk, så jag tycker att jag kunde fått bada jag med. Men matte är en riktig paragrafryttare så hon sa att hundar får inte bada här, så det så... idag var vi vid hundbadet och då fick jag simma minsann!

RSS 2.0