Gott nytt år!

Om du bara visste hur kul jag har haft! Jul, varför är det inte jul jämt? Alltså, för det första så har ju husse och matte varit hemma nästan hela tiden. I alla fall matte (förutom när hon skulle ut och shoppa på rean?). Sedan har det varit en massa folk här. Bara folk som jag älskar. Det var farmor och farfar och mormor och alla mina tvåbenta syskon och deras killar och tjejer. Jaa, det har varit full rulle nästan hela tiden. Inte nog med det, det har varit en massa god mat framme nästan hela tiden också. Ja, jag har ju inte fått då, men jag har luktat å gud så det luktar gott. Jag fick i alla fall smaka på den där berömda skinkan till slut. Och sen har jag fått köttbullar och små goda korvar. Mmmm...

Men det bästa har i alla fall varit att jag har fått paket - flera stycken. Och gissa vad det var i?








Jo, "svintet". Det trodde du inte va´? Ja, så nu har jag fått det som alla pratar om, fast dom ibland säger "svininfluensan". Jag tycker inte att det var nå´t konstigt med det. Inte alls så farligt som dom har sagt. Det var ju bara en rolig leksak.

Det var kul att öppna alla paket, jag fick göra det helt själv. Och i dom andra var det bara en massa godsaker.



Jag fick till och med ett paket från min kennelmatte som hon hade skickat på posten. Hon är då för snäll. Tack, tack.


Vi har också varit och hälsat på lilla Thea. Hon hade blivit jättestor (!) på den här korta tiden sedan jag träffade henne sist.




Vi är faktiskt riktiga kompisar, fast hon fortfarande är så liten. Titta vad söt hon är...




Jag måste också berätta att jag busade riktigt med husse och matte igår. Dom vill ju inte att jag ska ligga på mattan i vardagsrummet. I alla fall vill dom inte att jag tuggar ben där. Sen i går kväll skulle husse och matte gå upp och titta på TV. Husse var redan där och matte ropade och frågade om jag var där - neej, sa husse då. Matte ropade ner till Simon i källaren, men han sa också att jag inte var där. Nu började både husse och matte att ropa på mig och gå runt i hela huset och leta. Dom letade överallt, i garderober och på toan... Jag svarade inte ;-) jag låg under soffbordet i vardagsrummet (hi hi). Där har jag aldrig legat innan och fastän både husse och matte gick in i vardagsrummet och tittade bakom soffan och till och med bakom granen så såg dom inte mig. Till slut fick husse se mig... och så jag skrattade i smyg. Nu lurade jag dom allt!!! Men ingen av dom blev arg, utan de blev i stället glada för att dom hade hittat mig. Jag tror att jag ska leka gömme med dom fler gången för det var jättekul.

Nu ska jag också säga GOTT NYTT ÅR! För i morgon är sista dagen på det här året, sedan blir det ett nytt. Undra hur ofta det sker?


Lillejulafton

Idag säger matte att det är lillejulafton. Jag undrar vad hon menar? Är det att dom har smakat på den där skinkan som hon har haft i ugnen hela (!) dagen? Jag fick ingen i alla fall. Men nu har Joel kommit och det tycker jag är kul. Det är nog bara för att det är Jul.

Jag har hjälpt husse att skotta snö också.








Det är jättekul med snö!

Nu ska jag hjälpa matte med det sista godisbaket som hon alltid gör på kvällen innan julafton.



Julstök

Idag är det mycket snö och jag skulle gärna vilja vara ute och leka. Men matte slutade tidigt idag och har varit hemma och julstökat i köket mest hela tiden. Vi har varit iväg en liten sväng bara. Matte tyckte att jag skulle ta det lugnt för jag åt inte min frukost och sedan kräktes jag på dan. Men på eftermiddagen piggnade jag till och åt lite grann. Jag hörde att även Malin var förkyld så hon och jag kanske har fått samma sjukdom. Bara det inte är den där konstiga grissjukan som alla pratar om. Inte för att jag har träffat nån gris, men det låter konstigt.

I vilket fall blev jag så trött när matte höll på så jag la mig ner och somnade mitt i allt julstök. Jag hittade till och med en huvudkudde.




Granen

Nu tror jag att familjen är helt från vettet. Nu har dom tagit in ett helt träd i huset. Inte nog med det, dom har hängt i en massa bollar också. OCH JAG FÅR INTE TA EN ENDA!!! Det här är ju rena tortyren. Ett tag trodde jag att dom hade ställt in trädet där för att jag skulle slippa att gå ut och kissa när det är så kallt, men det var tydligen helt fel... jag fick på sin höjd nosa lite längst ut på grenarna. Och när bollarna kom i får jag knappt gå i närheten av den. Granen heter den. Jag undrar vad det här ska sluta? I morgon ska matte julpynta, säger hon. Och det ska fram tomtar som jag heller inte får röra. Suck! Är det något bra med jul egentligen?
 Jag och Granen


Men något kul har vi i alla fall haft. Igår var vi i Halmstad. Husse var rädd att det skulle frysa i rören eftersom vi har vintervatten där nu. Men det var inga problem, allt var OK fast det var så kallt. Det var kul att komma till Halmstad nu när det var lite snö. Men jag blev ganska sur på matte för jag hade ju sååå gärna velat gå en promenad ner till stranden, men hon sa nej! Jag tjatade och tjatade, men hon sa att det var alldeles för kallt. Nåja, det var väl kanske bra. Det fanns nog inga fåglar där nu ändå och det hade ju faktiskt varit för kallt och bada. Förresten hade jag ändå inte fått bada för matte har duschat mig och gjort mig julfin. Hon har klippt både klor och päls. Ja bara lite på tassarna och vid öronen. Men jag blev lite ledsen för hon klippte en klo så att det gjorde lite ont.


Julefin

Inte nog med att dom pratar mycket om Jul och julklappar, dom spelar en massa konstig musik också...

Snö

Snö, har du sett att det har kommit snö? Först visste jag inte vad det var när matte sa att idag är det precis vitt ute och nu ska vi se hur Charlie reagerar. Vadå reagerar? Det var väl inget konstigt med det. Man blev ju bara lite kall och blöt om tassarna. Men det var ju första dagen det. Sedan har det ju kommit mer snö. Då är det ju lite roligare. Men det är något som är konstigt. När matte kastar en sådan där vit snöboll och jag ska fånga den så går den sönder! Jag har försökt att bita lite försiktigt, men den bara trillar isär ändå. Men jag ska jobba på det...

Idag har jag hjälpt matte att skotta undan snön. Hon ville inte det, men jag tyckte att jag var snäll som drog lite i ena kanten på snöskyffeln så att hon slapp att skotta fram all snö själv. Men jag gav upp till slut, för hon bara tjatade på mig att jag skulle sluta. Dessutom fick jag mig en riktig känga en gång när hon skulle kasta iväg snön. Ja, lite ont gjorde det faktiskt, men jag lipar ju inte för det...

Vi var i Västersjön i helgen och se vilket härligt väder det var...





 Kolla, ny reflex!

 
Men jag kunde faktiskt ha fått stövlar också så jag slapp att bli så kall om tassarna!

Nu är det bara en vecka kvar till julafton. Det ska bli spännande att se vad det nu är för tillställning som alla pratar om hela tiden!

Texas

Ni tycker väl att det är jättetråkigt att jag inte har visat någon livstecken på länge, men jag har faktiskt haft fullt upp. Det ska ju bli jul, säger dom. Jul? Inte vet jag vad det är, men dom fixar och donar för fullt här hemma i alla fall. Idag är husse på sortergården och slänger en massa skräp och matte städar. Idag fick jag inte hjälpa till och hålla i trasan fast jag bad snällt. Nej, det gör jag själv, sa matte. Vi får väl se vad det slutar...

Jag måste berätta att jag har träffat en ny kompis. Han heter Texas och är en Portugisisk vattenhund. Vi är ungefär lika gamla och har blivit bästisar! Jag låter för det mesta Texas bestämma, han är lite större än jag, men jag säger till om han inte är snäll. Han var med oss när vi var i Västersjön förra helgen och jag var i alla fall tuffare än honom i vattnet. Jag simmade minsann ut och hämtade bollen som hans matte kastade ut. Texas är jätterolig att leka med. Vi har också träffats i hagen i stadsparken där man får springa lös. Men nu längtar jag faktiskt lite efter Gaston också, för det var jättelängesen som jag träffade honom. Jag har jättemånga kompisar nu :-)




En annan sak, vet du hur konstigt det var i gräsen härom dagen? Precis hårt och kallt! Jag undrar om det kommer att vara så fler gånger, för nu är det inte det längre utan blött och geggigt...





RSS 2.0